17.8 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăPoliticăGabriela Firea dezaprobă interzicerea cumulului pensiei cu salariul și creșterea vârstei de...

Gabriela Firea dezaprobă interzicerea cumulului pensiei cu salariul și creșterea vârstei de pensionare

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată doar celor care abuzează de sistem. PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea, precizează Firea.

Interdicția trebuie să fie aplicată în cazul persoanelor care se pensionează anticipat, au pensie specială și continuă să lucreze la stat, a spus Firea.

„Interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială. În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse resping total această propunere”, a explicat ministrul Familiei, pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea i-a oferit drept exemplu pe asistenții maternali.

Firea a dat exemplu pozitiv cumulului pensiei cu salariul pe cei care sunt asistenți maternali

„Avem sute de asistenți maternali în țară care acum cumulează pensia cu salariul. Dacă trece acest proiect și asistenții maternali vor alege pensia în locul salariului cine va avea grijă de acei copii, îi scoatem din familii și-i aducem înapoi în centre?”, a adăugat ministrul Firea, conform news.ro.

PSD nu susține nici propunerea privind creșterea vârstei de pensionare.

„O spun rāspicat: nu acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt. Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva. PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea”, a precizat Gabriela Firea.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Minivacanța de Paște 2023: Câte zile libere vom avea

Încă puțin până la mult așteptata minivacanță de Paște 2023. Anual, românii beneficiază de mai multe zile libere din partea statului. În acest an, românii...

Ludovic Orban amenință Guvernul în cazul alegerilor locale parțiale: „Voi face plângere penală”

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat că va depune plângere penală în cazul în care Executivul nu va respecta recenta decizie a Curţii...

Se strică vremea în București. Frig și ploi zilele următoare

Vremea se va răci semnificativ, în Bucureşti, începând de marţi, iar valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârşitul lunii martie, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă