5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialGabriela Firea anunță că evaluarea bunicilor materni ai bebelușului internat în Danemarca...

Gabriela Firea anunță că evaluarea bunicilor materni ai bebelușului internat în Danemarca este pozitivă

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, informează că Direcţia de Protecţie a Copilului Vaslui a făcut o evaluare în cazul bunicilor materni ai bebelușului internat în Danemarca şi a stabilit că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului.

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a făcut o verificare pentru a stabili dacă bunicii materni se pot ocupa de creșterea și educarea copilului, în eventualitatea repatrierii acestuia.

Concluziile evaluării stabilesc că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului, anunță Gabriela Firea. Bunicii doresc să se implice, au spațiul necesar și o situație economică bună, au stabilit cei care au făcut ancheta socială.

“În cazul minorului RM născut în Danemarca asupra căruia autoritățile daneze au instituit măsura de plasament temporar, informez opinia publică despre următoarele evoluții ale acestei situații extrem de delicate, în calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:

Evaluarea realizată de reprezentanții DGASPC Vaslui în cadrul familiei bunicilor materni a urmărit să stabilească dacă aceștia se pot ocupa de creșterea și educarea copilului R.M, în eventualitatea repatrierii acestuia.

Concluziile evaluării stabilesc că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului.

Nu a fost identificată nici o situație de risc care ar putea să influențeze viața sau dezvoltarea copilului în cadrul familiei extinse. Bunica maternă este casnică și desfășoară ocazional activitate de voluntariat la o asociație umanitară. Bunicul este asistent maternal profesionist, cu o experiență de 10 ani. El are în prezent în plasament o fetiță de 14 ani. Bunicii paterni sunt de acord cu plasarea copilului în familia extinsă a bunicilor materni, pe care declară că îi vor susține”, a explicat Gabriela Firea, conform antena3.ro.

Gabriela Firea crede că soluția este plasarea în familia extinsă a bunicilor materni ai bebelușului din Danemarca, dar autoritățile daneze fac și ele anchetă

Asistentul social din cadrul Primăriei responsabil de cazul copilului va lua legătura cu bunicii materni, întrucât municipalitatea daneză a inițiat o anchetă socială proprie pentru determinarea cauzelor care au condus la internarea minorului în spital, a precizat ministrul Familiei.

Doi cetăţeni români, soţ şi soţie, rezidenţi în Danemarca, au fost reţinuţi de către autorităţile daneze şi se află în custodia a două centre de detenţie diferite. Copilul celor doi soţi a fost internat, la data de 29 ianuarie, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate informaţii cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Presa daneză scrie că bebeluşul de cinci săptămâni, născut în a doua zi de Crăciun, a fost internat la Spitalul Universitar Odense, unde medicii au fost de părere că viaţa i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Cuplul, 25 şi 27 de ani, a negat că şi-ar fi expus copilul la violenţă şi a cerut ajutor.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce a discutat Iohannis cu Macron în Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă