24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFratele unei victime a grupării din Statul Islamic, „The Beatles”: „O victorie”,...

Fratele unei victime a grupării din Statul Islamic, „The Beatles”: „O victorie”,  un membru a fost condamnat pe viață

Fratele unei victime a unei grupări cu origini britanice din Statul Islamic, supranumită „ The Beatles”, spune că este „ o victorie” faptul că un membru al acesteia a fost condamnat pe viață.

Mike Haines, fratele lucrătorului umanitar britanic David Haines, despre care se crede că a fost decapitat de un grup militant al Statului Islamic poreclit „The Beatles”, a luat cuvântul după ce un judecător din SUA a condamnat vineri (29 aprilie) la pedeapsa cu închisoarea pe viață un membru al grupului, Alexanda Kotey.

„Astăzi este o victorie pentru umanitate în fața ideologiilor otrăvitoare și distructive care alimentează terorismul. Alexanda Kotey își va petrece restul vieții în închisoare”, a spus Haines, potrivit Reuters.

Pentru acele victime pe care Statul Islamic le-a făcut printre lucrătorii umanitari, un membru a fost condamnat pe viață

Judecătorul districtual T.S. Ellis, din Alexandria, Virginia, SUA, a ținut o pledoarie emoțională de condamnare pentru acuzatul Kotey, în vârstă de 38 de ani, născut la Londra, care a pledat vinovat pentru uciderea jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff și a lucrătorilor umanitari Kayla Mueller și Peter Kassig.

Ostaticii deținuți de Kotey și de colegii săi i-au poreclit „The Beatles” pentru accentele lor britanice. Audierea a inclus mărturii de la rudele victimelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:07

UE va înființa o platformă pentru reconstrucția Ucrainei

Uniunea Europeană(UE) va înființa o platformă pentru reconstrucția și pentru a coordona redresarea Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat luni (4 iulie)...
00:01:22

VIDEO: Autoritățile locale: „O școală din Harkov a fost lovită de rachete”

Autoritățile locale din Harkov au declarat luni (4 iulie) că două rachete rusești au lovit încă o școală la primele ore ale dimineții, distrugând...

Sultanul Erdoğan și-a deschis în NATO califat 

Până la lăsarea mică, prin renunțarea la veto-ul împotriva Suediei și Finlandei în procesul de aderare la NATO,Erdoğan era considerat un dictator veros. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă