9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSocialEvenimentFOTO. Testarea la maximum a răbdării în cozile de mașini de pe...

FOTO. Testarea la maximum a răbdării în cozile de mașini de pe A2. Măsurile anunțate de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că în cursul zilei de astăzi vor fi luate măsuri speciale pentru fluidizarea traficului dinspre litoral spre Bucureşti.

”Luni, 5 iunie, în intervalul orar 12.00 – 22.00, în funcţie de valorile de trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră, vor lua măsura devierii circulaţiei pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna”, anunţă CNAIR.

Compania precizează că, având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, se va recurge la oprirea circulaţiei pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către Capitală.

”Astfel, recomandăm celor care intenţionează să plece dinspre Bucureşti spre Constanţa să ţină cont că, în intervalul orar 12.00-22.00, traficul va fi deviat, pentru anumite perioade, prin nodul rutier Drajna şi nu vor mai putea continua deplasarea pe Autostrada A2 să utilizeze următoarea rută: A2 (Bucureşti – Nod Rutier Drajna) – DN21 (Nod Rutier Drajna – Slobozia) – DN2A (Slobozia – Ţăndărei – Giurgeni – Hârşova – Ovidiu – Constanţa”, precizează compania.

Rutele ocolitoare pentru podul de la Fetești

Potrivit acesteia, pentru evitarea timpilor de aşteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

•     DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti;

•      A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti;

•     DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau din municipiul Călăraşi – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

S-a stat pe autostrada

Și ieri, foarte mulți conducători auto au fost nevoiți să petreacă și peste o oră înainte a traversa podul de la Fetești, pe singurul sens deschis circulației, din cauza lucrărilor, după cum arată imaginile surprinse de jurnaliștii cotidianului national “România liberă”.

După cum era de așteptat, cozile de mașini cele mai lungi au fost formate în sensul de mers dinspre Constanța către Capitală.

Pe o distanță de aproximativ 30 de kilometric, traficul a fost aproape paralizat pe A2.

Pe durata executării lucrărilor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a decis ca taxa de pod să fie suspendată.

După cum s-a anunțat initial, la semnarea contractului pentru lucrările la podul de la Fetești, traficul nu ar fi trebuit restricționat în plin sezon estival sau în alte perioade aglomerate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
00:00:21

VIDEO. Orașul Khan Younis din Gaza, lovit din nou

Exploziile de deasupra părții de est a orașului Khan Younis au putut fi văzute și auzite la primele ore ale zilei de sâmbătă (2...

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...

Filipine și Franța vor să încheie un acord pentru a desfășura militari unul pe teritoriul celuilalt

Miniştrii apărării din Filipine şi Franţa, Gilbert Teodoro, respectiv Sebastien Lecornu s-au angajat sâmbătă la Manila să îşi continue eforturile pentru un acord care...
Ultima oră
Pe aceeași temă