12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiForțele ucrainene ridică din nou steagul în regiunea disputată Harkov

Forțele ucrainene ridică din nou steagul în regiunea disputată Harkov

Soldații din forțele ucrainene s-au filmat ridicând steagul pe acoperișul unei clădiri din Borivska Andriivka, Harkov, după ce au recucerit satul care până de curând era sub control rusesc.

Într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare marți (4 octombrie), un soldat ucrainean în uniformă se filmează în timp ce un alt bărbat, care nu este în uniformă și stă pe un acoperiș, ridică un steag.

Satul din regiunea Harkov este aproape de Svatove, care se află pe un drum important folosit de ruși pentru aprovizionare și se află la aproximativ 37 de mile (60 de kilometri) de Lyman, principalul bastion rusesc din nordul provinciei Donețk, care a fost recent capturat de forțele ucrainene, potrivit Reuters.

Forțele ucrainene ridică steagul țării la Harkov, dar data la care s-a petrecut acest lucru nu este cunoscută încă

Reuters a reușit să verifice locația videoclipului filmat la acea clădire, dar și copacii și aspectul drumului văzute în videoclip, care se potriveau cu imaginile din satelit ale zonei. Reuters nu a putut verifica în mod independent data la care a fost filmată.

Trupele Kievului înaintează – Soldații ucraineni dau foc steagului rus

O înregistrare video difuzată marți (13 septembrie) de Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a arătat soldați ucraineni arzând un steag rusesc și smulgând bannerele rusești de pe un supermarket din Vovchansk.

Reuters a reușit să geolocalizeze supermarketul de pe un drum principal din Vovchansk, în nord-estul regiunii Harkov, prin intermediul imaginilor terților de pe Google Maps, și a constatat că aceste scene se potrivesc cu cele văzute în videoclip.

Videoclipul distribuit a inclus, de asemenea, mai multe imagini cu tancuri rusești abandonate pe un drum despre care se spune că ar fi situat în Vovchansk, însă Reuters nu a putut să le verifice în mod independent.

Ucraina a declarat marți că urmărește să își elibereze întregul teritoriu după ce a respins forțele rusești din nord-estul țării într-o ofensivă rapidă, dar a cerut Occidentului să accelereze livrările de sisteme de armament pentru a susține avansul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis vrea să colaboreze cu noul președinte al Ungariei, Tamás Sulyok. Acesta se teme că, “după Trianon”, ungurii și-ar putea pierde identitatea

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis un mesaj de felicitare noului președinte al Ungariei, Tamás Sulyok, anunțând că vrea să colaboreze cu acesta în...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Marcel Ciolacu, promisiune la AmCham CEO Business Forum: Nu mărim taxele!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă