25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele ucrainene au doborât o rachetă hipersonică rusă chiar deasupra Kievului

Forțele ucrainene au doborât o rachetă hipersonică rusă chiar deasupra Kievului

Forțele aeriene ucrainene au afirmat că au doborât o rachetă hipersonică rusă deasupra Kievului. Armata ucraineană a utilizat, în acest scop, sistemele de apărare Patriot americane, recent primite, scrie „The Guardian”.

Este prima dată când Kievul anunță că a reușit să intercepteze una dintre cele mai moderne arme ale Moscovei. Este, de asemenea, prima utilizare cunoscută, de către Kiev, a sistemelor americane „Patriot” în conflictul militar care a urmat invaziei ruse.

Comandantul forțelor aeriene din Ucraina, Mikola Oleșciuk, a scris pe „Telegram” că racheta balistică de tip „Kinjal” a fost interceptată în timpul unui atac nocturn asupra zonei capitalei.

„Da, am doborât «unicul» Kinjal. S-a întâmplat în timpul atacului din noaptea de 4 mai deasupra regiunii Kiev!”, a afirmat oficialul militar ucrainean, potrivit jurnalul.ro.

Forțele ucrainene au doborât o rachetă hipersonică deasupra Kievului cu ajutorul unei rachete lansată de sistemul „ Patriot”

Potrivit acestuia, racheta Kh-47 a fost lansată de un avion MiG-31K de pe teritoriul rusesc și a fost doborâtă cu o rachetă lansată de sistemul „Patriot”.

„Kinjal” („Pumnal”, în limba rusă, n.r.) este una dintre cele mai noi și mai avansate arme rusești. Racheta rusească este de 10 ori mai rapidă decât sunetul

Conform informațiilor din surse rusești, această rachetă balistică lansată din aer are o rază de acțiune de până la 2.000 de kilometri și zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce o face greu de interceptat. Mai mult, aceasta este capabilă să transporte încărcături nucleare cu o putere între 5 și 50 de kilotone sau încărcături clasice.

Combinația dintre viteza hipersonică și focosul puternic permite rachetelor „Kinjal” să distrugă ținte puternic fortificate, cum ar fi buncărele subterane sau tunelurile săpate în munți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE,...

Două Noi Avize ale Comisiei de la Veneția privind Codul Electoral din Georgia

Strasbourg, 25 iunie 2024 – Comisia de la Veneția a publicat astăzi două noi avize referitoare la Georgia, adoptate în cadrul ultimei sesiuni plenare:...
Ultima oră
Pe aceeași temă