8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăPoliticăForța Dreptei a depus o sesizare la CCR pe pachetul celor trei...

Forța Dreptei a depus o sesizare la CCR pe pachetul celor trei legi ale justiției

Parlamentarii independenţi, membri ai partidului Forța Dreptei, depun, joi, o sesizare la Curtea Constituţională(CCR) pe pachetul celor trei legi ale justiției, a anunţat deputatul neafiliat Antonel Tănase.

Demersul este unul comun cu parlamentarii grupului USR, a precizat Antonel Tănase, într-o declaraţie de presă susţinută la Parlament.

“Noi, parlamentarii de dreapta, membri ai Forţei Dreptei, am decis ca, împreună cu colegii noştri de la USR, să facem o sesizare de neconstituţionalitate pe pachetul legilor justiţiei. Practic, actuala guvernare încearcă, prin acest mecanism de viciere practic a adoptării acestui pachet pe repede înainte, să încerce să păcălească Comisia Europeană cu privire la recomandările pe justiţie. În loc să ne apropiem de ridicarea MCV, noi practic prin aceste legi încercăm să acoperim şi să ne îndepărtăm de acest deziderat al independenţei justiţiei”, a argumentat deputatul, potrivit agerpres.ro.

Forța Dreptei a atacat la CCR pachetul de legi ale justiției, criticând mecanismele de numire politice ale șefilor de parchete

El a exemplificat că, prin legile justiţiei, “se păstrează în continuare mecanisme politice de numire şefilor de parchete”.

“Un alt element este diminuarea rolului plenului CSM, prin divizarea lui în două CSM-uri mai mici. Prin faptul că Institutul Naţional al Magistraturii, un organism ştiinţific şi profesionist, este scos din gestionarea carierei magistraţilor, iarăşi este un element care ne arată că se doreşte o politizare şi crearea unor mecanisme subiective de numire şi de avansare în funcţie ale magistraţilor. Prin faptul că multe prevederi sunt, dacă vreţi, controversate în acest pachet, pe noi ne-a făcut să luăm această decizie şi să colaborăm la această sesizare împreună cu colegii noştri de la USR”, a adăugat Antonel Tănase.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă