27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeEconomieAutoFord amână cu șase luni lansarea noului Explorer electric

Ford amână cu șase luni lansarea noului Explorer electric

Ford a amânat lansarea pe piața europeană a SUV-ului Explorer cu aproximativ jumătate de an. SUV-ul compact cu două rânduri a fost planificat anterior pentru a fi introdus la începutul anului 2024.

„Ford susține viitorul standard european pentru vehicule electrice (Regulamentul ONU 100.3/ ECE-R 100.3), deoarece este în conformitate cu filozofia noastră internă de a furniza clienților noștri din întreaga lume vehicule de înaltă calitate și sigure. Aceasta înseamnă că noul Explorer va fi livrat clienților din vara anului 2024”, au transmis oficiali ai companiei.

Producția inițială a Ford Explorer EV, care se bazează pe platforma MEB a Volkswagen, ar fi trebuit să înceapă luna aceasta, după vacanța de vară a fabricii de la Centrul pentru vehicule electrice din Köln, pe care Ford l-a deschis în iunie 2023, urmată de o accelerare lentă pentru un început de vânzări la începutul anului 2024.

Noile reglementări globale de siguranță pentru transmisii sunt aparent de vină pentru întârziere, potrivit Kölnische Rundschau din Germania. Cotidianul regional cu sediul la Köln susține că Ford a informat forța de muncă a Centrului EV din Köln despre întârziere pe 10 august.

Potrivit raportului, Ford a decis să amâne lansarea Explorer electric cu aproximativ șase luni pentru a ține cont de noile reglementări de siguranță la nivel mondial care vor intra în curând în vigoare.

Uniunea Europeană va face obligatorii unele sisteme de asistență suplimentare pentru toate mașinile noi începând din 2024. Pentru vehiculele nou omologate această obligație este deja aplicată din 6 iulie 2022, iar din 2024 va fi aplicată și pentru vehiculele cu omologare de tip mai veche.

Ca urmare a întârzierii, Ford Explorer EV va fi disponibil pentru cumpărare de către clienți doar „vara viitoare”, potrivit Kölnische Rundschau. Ford a primit precomenzi neobligatorii pentru Explorer electric de la lansarea modelului în martie 2023.

Ford nu a dezvăluit încă detalii despre grupul de propulsie, așa că rămâne neclar ce componente individuale primește Ford de la Volkswagen.

Producătorul auto a anunțat doar că Explorer EV oferă sisteme de propulsie electrice cu baterii cu tracțiune spate și cu tracțiune integrală, care oferă timpi de încărcare de 25 de minute de la 10% la 80%.

Ford vizează un preț de bază sub 45.000 de euro atunci când se vor deschide comenzile – probabil la începutul lui 2024.

Cele mai citite

Majorarea salariului minim, praf în ochi pentru români – Bani în plus pentru pensionari începând de mâine

SALARIUL MINIM, MAJORAT DIN OCTOMBRIE3.000 de lei brut (1.898 de lei net) SĂGEATĂ ÎN SUS 3.300 de lei brut (2.079 de lei net)=»...

Veronika Kudermetova a câștigat turneul WTA 500 de la Tokyo

Tenismena rusă Veronika Kudermetova a câştigat turneul WTA 500 de la Tokyo, după ce a învins-o în finală pe americanca Jessica Pegula, în două...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies