15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiFMI: prețul carbonului de 75 dolari(USD)/tonă este necesar până în 2030

FMI: prețul carbonului de 75 dolari(USD)/tonă este necesar până în 2030

Prețul carbonului trebuie să fie în medie de cel puțin 75 de dolari pe tonă la nivel global până la sfârșitul deceniului pentru ca obiectivele climatice globale să reușească, a declarat șeful Fondului Monetar Internațional pentru Reuters duminică (6 noiembrie).

Vorbind în marginea discuțiilor COP27 privind clima, în stațiunea de coastă egipteană Sharm el-Sheikh, directorul general al FMI Kristalina Georgieva a spus că ritmul schimbării în economia reală este încă „mult prea lent”, potrivit Reuters.

Prețul carbonului de 75 dolari per tonă ar ajuta la reducerea emisiilor, altfel nu s-ar reuși crearea de stimulente pentru afaceri și consumatori

Suma totală a angajamentelor globale pentru carbon ar duce la o scădere a emisiilor cu doar 11% până la mijlocul secolului, sugerează o analiză recentă a grupului.

„ Cu excepția cazului în care punem prețul carbonului în mod previzibil pe o traiectorie care ne duce la [un] preț mediu de 75 USD pe tonă de carbon în 2030, pur și simplu nu creăm stimulente pentru afaceri și consumatori să se schimbe”, a mai spus ea.

România riscă să stingă lumina! Semnalul de alarmă dat de Hidroelectrica

România va ajunge în scenariul apocaliptic în care va trebui să stingem lumina, dacă nu construim urgent noi centrale de producere a electricităţii din surse nepoluante, a afirmat, joi, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Audiat în comisia de anchetă parlamentară privind cauzele preţurilor mari la energie, directorul Hidroelectrica a afirmat că multe dintre investiţiile în hidrocentrale ale companiei sunt blocate şi întârziate de autorităţile de mediu, pe motiv că ar distruge habitatele naturale.

„Vreau să aduc la cunoştinţă comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei existenţa unor incoerenţe legislative care nu sunt de azi, de ieri. Au fost de-a lungul timpului în România şi au generat contradicţii între actele normative în vigoare, iar interpretarea lor a dus la situaţii absurde. Trebuie să vedem cum se pot corecta aceste situaţii absurde, astfel încât, respectând directivele europene şi legislaţia naţională, să ne atingem obiectivele”, a precizat Badea în Parlament, potrivit Agerpres.

El a arătat că amenajările hidroenergetice nu distrug, ci creează habitate, iar zonele unde au fost construite hidrocentrale au fost ulterior desemnate situri Natura 2000.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă