-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiFlorin Cîțu oprește dezbaterile pe Legea Certificatului Verde

Florin Cîțu oprește dezbaterile pe Legea Certificatului Verde

Președintele PNL, Florin Cîțu, oprește dezbaterile pe Legea Certificatul Verde. Anunțul a fost făcut în ședința Biroului Executiv care a avut loc, vineri, la Palatul Parlamentului.

Florin Cîțu susține că legea Certificatului Verde este discriminatorie pentru angajaţii care lucrează în companiile private. Liderul PNL a precizat că, în forma actuală a legii, doar angajații de la stat au la dispoziție perioada de grație de 60 de zile pentru a se testa gratuit. Cei care lucrează în sistemul privat ar trebui să-și plătească singuri testele. Ceea ce nu este corect.

USR, amendament la Legea Certificatului Verde

USR cere adoptarea de urgență a legii Certificatului Verde, iar amendamentul pe care îl vor propune în Parlament prevede ca documentul să fie obligatoriu atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei care își desfășoară activitatea în mediul privat. Practic, dacă amendamentul USR va trece și va fi inclus în lege, nici un angajat – fie el la stat sau la privat – nu se va mai putea prezenta la locul de muncă decât dacă este vaccinat, a trecut prin boală sau face dovada testării periodice de două ori pe săptămână.

Proiectul este acum în comisii la Camera Deputaţilor după ce a fost respins de Senat la sfârșitul lui octombrie.

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă