24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiFlăcările au cuprins orașul Bahmut în timp ce atacul rusesc se intensifică

Flăcările au cuprins orașul Bahmut în timp ce atacul rusesc se intensifică

Flăcările cuprind tot mai mult din orașul Bahmut, din regiunea Donețk, în timp ce atacul rusesc asupra acestuia se intensifică.

Videoclipul surprins luni (27 februarie) arată pagubele cauzate clădirilor de loviturile din orașul Bahmut din prima linie, în regiunea Donețk din Ucraina.

Locuitorii din zonă pot fi văzuți mergând pe străzi pe lângă clădirile distruse, în timp ce în fundal sunau explozii puternice și lupte de armă.

Forțele ruse au continuat marți (28 februarie) drumul lor început de câteva săptămâni pentru a încercui și captura orașul Bahmut, unde comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a descris situația ca fiind „extrem de tensionată”.

Trupele ruse, inclusiv luptători mercenari din Grupul Wagner, încearcă să taie liniile de aprovizionare ale apărătorilor ucraineni către oraș, locul unora dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului, și să îi oblige să se predea sau să se retragă.

Zelenski recunoaște că situația trupelor sale la Bahmut devine foarte dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis luni seara că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, devine foarte dificilă, relatează AFP şi Reuters.

„Situaţia devine din ce în ce mai complicată”, a declarat preşedintele ucrainean în mesajul său adresat zilnic. „Inamicul distruge sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile”, a adăugat el, numindu-i „adevăraţi eroi” pe soldaţii ucraineni implicaţi în această luptă, potrivit agerpres.ro.

El a menţionat că ţara sa îşi poate apăra cerul numai dacă încetează un „tabu al aviaţiei”. „Piloţii noştri şi unităţile antiaeriene şi alţi experţi ai forţele noastre aeriene fac o treabă grozavă”, a spus el. „Dar vom fi capabili să ne protejăm complet cerul atunci când acest tabu al aviaţiei va fi pe deplin ridicat în relaţiile cu partenerii noştri”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă