24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalFinala din Marea Britanie pentru funcția de prim-ministru: Liss Truss sau Rishi...

Finala din Marea Britanie pentru funcția de prim-ministru: Liss Truss sau Rishi Sunak?

Liz Truss îl va înfrunta pe Rishi Sunak în ultima rundă a unei curse foarte disputate a funcției de prim-ministru al Marii Britanii.

Penny Mordaunt a ieșit din cursă miercuri, după ce a primit cele mai puțin voturi într-un al cincilea tur de scrutin în rândul parlamentarilor conservatori.

Fostul ministru de finanțe Sunak și-a menținut avansul, obținând 137 de voturi, în timp ce ministrul de externe Truss s-a clasat pe locul al doilea, cu 113 voturi. Ministrul Comerțului Internațional, Mordaunt, s-a clasat pe ultimul loc cu 105 voturi. Au existat două buletine de vot anulate.

Truss și Sunak sunt acum în finala mult disputată.

Rezultatele votului final, care revine membrilor Partidului Conservator, urmează să fie anunțate cel târziu pe 5 septembrie, Boris Johnson urmând să rămână în funcție ca prim-ministru interimar până atunci.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. Este vorba de un lac...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...
Ultima oră
Pe aceeași temă