24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăȘtirile zileiFestivalul UNTOLD, succes financiar răsunător - Peste 360.000 de festivalieri

Festivalul UNTOLD, succes financiar răsunător – Peste 360.000 de festivalieri

Festivalul Untold de la Cluj-Napoca a înregistrat anul acesta peste 360.000 de festivalieri. De altfel, foarte mulți au rămas în orașul cu pricina și după festival, iar astfel, economia Clujului a avut foarte mult de câștigat.

„Cea de-a şaptea ediţie UNTOLD a fost una cu adevărat memorabilă, atât pentru fani şi pentru artişti, cât şi pentru oraşul Cluj-Napoca. Peste 360.000 de participanţi au trăit magia UNTOLD în cele 4 zile şi 4 nopţi de festival şi mulţi dintre ei au stat mai multe zile în oraş, fie înainte de festival, fie după. Organizatorii estimează că din totalul participanţilor 25% sunt din judeţul Cluj, 15% din străinătate, iar restul de 60% venind din toată România. Şi anul acesta au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel şi SUA până la ţări exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia”, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Participanții care au venit din afara județului Cluj la festival, au lăsat, în medie, 225 de euro de persoană, potrivit estimărilor făcute de organizatori. Așadar, la un calcul scurt, peste 60 milioane au rămas în oraș după festivalul UNTOLD 2022. 

„La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate şi de către partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale etc, cei 270.000 participanţi veniţi din afara judeţului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puţin 225 euro. Aceşti bani au mers către cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş. Astfel, la un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 60 milioane euro. Banii cheltuiţi de cei care au venit la festivalul UNTOLD se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente şi case care şi-au pus la închiriat proprietăţile”, conform comunicatului.

Untold, un festival cu care ne mândrim

Festivalul Untold a ajuns pe locul 5 în topul mondial al festivalurilor, potrivit companiei Viberate, iar acest lucru a adus un capital de imagine extrem de mare atât pentru Cluj-Napoca, cât și pentru România.

„Artiştii şi echipele lor, oamenii din producţie, jurnaliştii internaţionali, precum şi fanii străini vorbesc acum în toată lumea despre UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de pe planetă. În 2022, UNTOLD a fost situat pe locul 5 în topul mondial al festivalurilor, potrivit companiei Viberate”, conform organizatorilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:11

VIDEO: UE nu va recunoaște niciodată anexările Rusiei din Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat vineri (30 septembrie), într-un mesaj video, anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, afirmând că...

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa va limita numărul de pasageri până la începutul anului 2023

Aeroportul Schiphol din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din Europa - a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de...

Astăzi este Ziua Internațională a Muzicii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), susţinută de Consiliul Internaţional de Muzică (International...
Ultima oră
Pe aceeași temă