3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInvestigații România LiberăIncognitoFaimoasele tunuri franceze Caesar au executat trageri în România

Faimoasele tunuri franceze Caesar au executat trageri în România

Faimoasele sisteme de artilerie Caesar, aflate în dotarea armatei franceze, au executat trageri în România, în poligonul de instrucție antiaeriană de la Capu Midia.

Tragerile s-au realizat în cadrul exercițiului Arcane Thunder 23, la care au participat militari din România, SUA și Franța.

Caesar (Camion Équipé d’un Système d’Artillerie) este un sistem de artilerie autopropulsat de calibrul 155 de milimetri. Patru asemenea sisteme au fost aduse, în anul 2023, și în dotarea militarilor francezi din România. În septembrie 2023, pentru prima dată, în România s-au executat trageri cu sistemele Caesar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă