5.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Facebook vrea ca următoarele întâlniri să se realizeze cu ajutorul ochelarilor VR

Pentru cei care sunt de părere că aplicația ZOOM nu se apropie foarte mult de realitatea propriu-zisă, Facebook vine cu o nouă idee: o aplicație VR care îți va permite să te simți ca și cum ai fi la birou alături de colegi, scrie CNN.

Facebook a prezentat Horizon Workrooms, o aplicație gratuită pentru utilizatorii căștilor Oculus Quest 2. Aplicația se remarcă ca fiind cel mai ambițios efort al companiei de a permite grupurilor să socializeze în sistem VR.

Despre Horizon Workrooms

Așa zisele încăperi de lucru permit până la 16 utilizatori de căști VR să se întâlnească într-o sală de conferință virtuală, fiecare dintre aceștia fiind reprezentat de un avatar personalizat, asemănător unui desen animat, care apare ca un corp superior, plutind ușor, deasupra unui scaun virtual la o masă. Aplicația acceptă până la 50 de participanți la o singură întâlnire. Restul se pot alătura în calitate de apelanți video care apar pe un ecran plat asemănător în sala de ședințe virtuală.

Participanții la întâlnire care poartă căștile își pot folosi degetele și mâinile pentru a gesticula în VR, iar gurile avatarelor se mișcă în moduri realiste în timp ce vorbesc. O tablă virtuală permite oamenilor să partajeze imagini sau să facă prezentări.

Pandemia din ultimele 18 luni, ne-a oferit doar o mai mare încredere privind importanța acestui proiect, a declarat Andrew Bosworth, vicepreședinte al Facebook Reality Labs. El a mai spus că Facebook folosește aplicația intern de aproximativ un an.

Nu este prima dată când Facebook și filiala sa Oculus încearcă să popularizeze interacțiunea socială prin VR. Compania a lansat aplicații de hangout virtual, Oculus Rooms și Facebook Spaces în 2016 și respectiv 2017, care permit grupurilor mici de utilizatori să se adune în VR. Cu toate acestea, compania a închis ambele aplicații VR în octombrie 2019. În schimb, a anunțat o lume socială virtuală numită Horizon, care urma să fie lansată în 2020. Horizon nu a apărut încă pentru majoritatea utilizatorilor, iar Facebook a confirmat săptămâna aceasta că aplicația rămâne într-o etapă de testare.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Ultima oră
Pe aceeași temă