16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalExplozie a unei mașini capcană în centrul capitalei Siriei Damasc

Explozie a unei mașini capcană în centrul capitalei Siriei Damasc

O maşină capcană a explodat sâmbătă într-un cartier din centrul capitalei siriene Damasc, unde se află mai multe ambasade, fără a provoca victime, a anunţat presa oficială siriană, citând o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Explozia survine într-un context de tensiuni regionale sporite, Teheranul promiţând să răspundă unui atac imputat Israelului care a vizat consulatul iranian de la Damasc pe 1 aprilie, soldat cu moartea a şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului.

“Explozia auzită mai devreme în cartierul Mazzeh a fost provocată de detonarea unui dispozitiv exploziv într-o maşină aflată în Piaţa al-Houda”, a informat agenţia de presă oficială siriană Sana, citând o sursă din cadrul poliţiei din Damasc.

Nicio persoană nu a fost rănită în explozie, a precizat sursa citată.

Incidentul a avut loc într-un cartier care găzduieşte consulatul şi ambasada Iranului, precum şi alte misiuni străine.

Pentru moment nu se cunoaşte cine se află în spatele exploziei şi care a fost ţinta acesteia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că şoferul vehiculului era “o persoană cu cetăţenie libaneză care nu a fost încă identificată”, fără a oferi alte detalii.

OSDO a adăugat că forţele siriene au instituit un cordon de securitate în jurul maşinii “uşor avariate”.

Aceste tensiuni se înscriu în contextul războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat pe 7 octombrie de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene împotriva Israelului, care a lansat ca represalii o vastă operaţiune militară în Fâşia Gaza.

Siria: Cinci persoane au murit, în urma unei explozii în Damasc

Cinci persoane au murit şi mai multe clădiri au fost distruse, în urma unui atac cu o maşină-capcană, în centrul Damascului, a anunţat agenţia oficială siriană Sana, relatează AFP, potrivit Mediafax.

O maşină-capcană a explodat în faţa unei porţi, în spatele fostului sediu al Ministerului de Interne, a arătat şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. “Cel puţin cinci civili au fost ucişi, potrivit unui bilanţ provizoriu, într-un atac cu maşină-capcană”, în apropiere de fostul sediu al Ministerului de Interne. Însă bilanţul urmează să crească, deoarece numeroşi răniţi se află într-o stare critică, inclusiv membri ai forţelor” guvernamentale, a anunţat ONG-ul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă