26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSocialEducațieEvaluare digitalizată la nivel național a probelor scrise din cadrul examenului de...

Evaluare digitalizată la nivel național a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor odată cu sesiunea august – septembrie 2023 a examenului naţional de bacalaureat, ale cărui probe scrise încep miercuri, 16 august.

„Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite şi instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârşitul probei scrise, în prezenţa candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenţi. Secretizarea lucrării se face automat în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidaţi/profesorii asistenţi. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat şi aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaţi în alt judeţ decât judeţul din care provin candidaţii”, precizează MEN într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost parcurse etapele pentru pregătirea procesului de evaluare digitalizată şi au fost elaborate şi transmise ghidurile pentru fiecare rol de utilizator din platformă, iar procesul de evaluare digitalizată „nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”.

„Ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naţionale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare naţională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat. Este un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă logistică a organizării acestor examene, ci şi firesc, în contextul evoluţiei tehnologice”, a spus Ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2023, prima sesiune în care evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise este generalizată. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

E naiv sau ticălos ministrul de Finanțe ? Acesta pare a crede că impozitele suplimentare din sistemul bancar nu vor fi suportate, de fapt,...

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a dat asigurări că românii nu vor avea credite mai scumpe după introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri...

Un geamăn a devenit vegan, iar celălalt a continuat să mănânce carne. Ce s-a întâmplat după 12 săptămâni

Alimentația este o preocupare importantă pentru mulți oameni, iar alegerile lor alimentare sunt influențate în mare parte de preferințele și convingerile personale. Unii...

Cele mai iubite prăjituri de cofetărie se pot face foarte simplu acasă

 Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă! E mai simplu decât crezi, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies