12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiEurocontrol anticipează că numărul de zboruri europene va ajunge la nivelurile anterioare...

Eurocontrol anticipează că numărul de zboruri europene va ajunge la nivelurile anterioare pandemiei, de aproximativ 11 milioane de zboruri, până în 2025

La 3 aprilie, Eurocontrol a publicat previziunile de primăvară, dezvăluind că traficul aerian în Europa ar trebui să ajungă din nou la peste 11 milioane de zboruri până în 2025. De la blocajul cauzat de Covid-19, care a lăsat aeroporturile goale, industria europeană a zborurilor a încercat să ajungă la nivelurile de trafic aerian de dinaintea pandemiei.

Anul trecut, grupul de monitorizare a traficului aerian Eurocontrol a constatat că traficul aerian european a ajuns la 83% din aceste niveluri de dinaintea pandemiei, ceea ce i-a permis să își revizuiască previziunile viitoare. Eurocontrol atribuie această perspectivă pozitivă faptului că cererea a crescut în ultimii ani, reflectată de o creștere a rezervărilor de zboruri, în special din sudul Europei.

Cele mai recente cifre ale Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) din Europa privind numărul de pasageri pe aeroporturile din Europa arată, de asemenea, o creștere de 48% în februarie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ceea ce reprezintă o dovadă suplimentară a redresării tot mai accentuate a aviației în urma pandemiei mondiale.

Potrivit ACI Europe, zece piețe naționale au atins sau au depășit o redresare completă în februarie, cele mai bune performanțe fiind înregistrate de aeroporturile din Portugalia (+18,9%), Luxemburg (+10,9%), Cipru (+9,7%), Malta (+5,3%) și Bulgaria (+4,9%).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă