30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalErdogan a vorbit cu premierul Suediei Magdalena Andersson, dar fără rezultat pentru...

Erdogan a vorbit cu premierul Suediei Magdalena Andersson, dar fără rezultat pentru aderarea acesteia la NATO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă, după o discuţie telefonică cu premierul Suediei Magdalena Andersson, că nu s-a înregistrat niciun progres în ce priveşte voinţa acesteia de a adera la NATO, informează AFP.

‘Suedia trebuie să ia măsuri ce privesc subiecte atât de importante precum lupta împotriva terorismului’, a spus Erdogan, chemând la ‘acţiuni concrete’ care să răspundă cerinţelor Ankarei, a indicat preşedinţia turcă.

În contextul invaziei ruse în Ucraina, Suedia şi Finlanda au cerut să adere la NATO, dar se lovesc de opoziţia Turciei, conform agerpres.ro.

Erdogan a discutat cu premierul Suediei, fără progres pentru aderarea la NATO, blocată din cauza acuzelor de sprijin pentru terorismul kurd

Aceasta acuză mai ales Suedia că adăposteşte militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara organizaţie ‘teroristă’.

Suedia a fost una din primele ţări care au clasificat PKK drept ‘organizaţie teroristă’ încă din anii 1980. Însă, la fel ca multe alte state occidentale, şi-a exprimat sprijinul pentru miliţiile YPG, aliate ale PKK în Siria, care au luptat contra jihadiştilor din Statul Islamic mai ales alături de SUA.

NATO intră în reuniune de urgență după opoziția Turciei la candidaturile Suediei și Finlandei

Șeful NATO va convoca o reuniune de urgență(n.r. 1 iunie 2022) ca urmare la opoziția Turciei față de candidaturile Suediei și Finlandei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că va convoca o reuniune la Bruxelles, în zilele următoare, cu înalţi oficiali din Suedia, Finlanda şi Turcia pentru a discuta despre opoziţia Turciei faţă de aderarea la alianţă a celor două ţări.

NATO vrea reuniune de urgență după opoziția Turciei la aderarea Finlandei și Suediei, mai ales că există un consens puternic
„Sunt în contact strâns cu preşedintele Erdogan al Turciei şi cu liderii Finlandei şi Suediei”, a declarat Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă la Washington, la care a participat şi secretarul de stat american Antony Blinken, conform epicnews.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Diferitele tipuri de vitrine băuturi și avantajele oferite

Ești proprietarul unui restaurant, unui bar sau unui magazin alimentar? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja să te echipezi cu o vitrină pentru băuturi...
Ultima oră
Pe aceeași temă