6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiElon Musk dă înapoi - Acum este gata să cumpere Twitter la...

Elon Musk dă înapoi – Acum este gata să cumpere Twitter la prețul inițial

Miliardarul Elon Musk își propune să meargă mai departe cu oferta sa inițială de 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa Twitter Inc, au declarat marți două surse familiare cu această chestiune, semnalând sfârșitul unei bătălii juridice acerbe care era pe cale să ajungă la proces.

Acordul îl pune pe cea mai bogată persoană din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și pune capăt unor luni de litigii turbulente care au afectat brandul Twitter și au alimentat reputația lui Musk de comportament neregulat, scrie Reuters.

Musk, directorul executiv al producătorului de automobile electrice Tesla Inc, va prelua o companie pe care s-a angajat inițial să o cumpere în aprilie, dar apoi s-a răzgândit.

Acțiunile Twitter au urcat cu 12,7%, la 47,93 dolari, înainte ca tranzacțiile să fie întrerupte pentru a doua oară, în timp ce acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 1%.

Bloomberg a raportat anterior această mișcare, spunând că Musk a făcut propunerea într-o scrisoare către Twitter. Acesta a citat persoane care au cerut să nu fie identificate, discutând informații confidențiale.

Twitter și avocații lui Musk nu au fost disponibili imediat pentru comentarii la solicitările Reuters.

Vestea vine înainte de o confruntare foarte așteptată între Musk și Twitter la Curtea de Chancery din Delaware, pe 17 octombrie, în care compania de socializare urma să ceară un ordin prin care Musk să fie obligat să încheie tranzacția la 54,20 dolari pe acțiune.

Musk a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari sau 54,20 dolari pe acțiune, dar în decurs de câteva săptămâni a declarat că numărul de conturi bot a fost mult mai mare decât estimarea Twitter, de mai puțin de 5% din utilizatori. Boții sunt conturi automatizate, iar utilizarea lor poate duce la supraestimarea numărului de oameni care se află pe platformă, ceea ce este important pentru tarifele de publicitate și valoarea generală a serviciului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă