18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieElevii români sunt vicecampioni mondiali la Olimpiada Internațională de Fizică

Elevii români sunt vicecampioni mondiali la Olimpiada Internațională de Fizică

Olimpiada Internațională de Fizică din anul 2022 a plasat România pe locul al doilea în lume și pe primul loc în Europa, a anunțat ministrul Educației, profesorul dr. Sorin Cîmpeanu.

“Un alt rezultat excepțional al elevilor români! La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a subliniat ministrul Cîmpeanu.

Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, a cucerit o medalie de aur și a fost cel mai bun concurent european.

Elevii Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu și Răzvan-Gabriel Marcu, toți trei de la Liceul Internațional de Informatică București, au obținut, fiecare, câte o medalie de aur. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București, a obținut o medalie de argint. Merită amintit faptul că Liceul Internațional de Informatică din București este un liceu privat.

Din punctul de vedere al medaliilor la Olimpiadă, pe primul loc mondial s-a plasat echipa Chinei, cu cinci medalii de aur. Pe locul al doilea au fost, la egalitate, România și Coreea de Sud. Ambele țări au cucerit câte patru medalii de aur și una de argint. Imediat după ele a fost echipa SUA, cu trei medalii de aur și două medalii de argint.

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat online

A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția. La concurs au participat 369 de elevi. Echipa României a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei. Participarea României a fost susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică.

Cu puține zile mai înainte, România s-a plasat pe locul 5 la Olimpiada Internațională de Matematică. Și acolo, o prezență foarte bună au avut-o elevii de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă