9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiElevii, în vacanță prelungită? O restricție posibilă!

Elevii, în vacanță prelungită? O restricție posibilă!

Elevii ar putea intra, de luni, în vacanță prelungită? Iată întrebarea care se află în aceste momente pe buzele tuturor părinților, în contextul în care miercuri, de la ora 17.30, este programată o întâlnire la Palatul Cotroceni pentru stabilirea unor măsuri și restricții mai dure.

De luni, toți elevii dar și copiii de grădiniță ar putea intra în vacanță forțată pentru două săptămâni. Este una dintre măsurile care ar putea fi propuse în ședința de la Cotroceni, din această seară. De altfel, în Capitală, foarte multe şcoli se află deja în online, iar de săptămâna viitoare elevii din ciclul primar intră într-o scurtă vacanţă, de o săptămână, scrie news.ro.

Elevii, în vacanță prelungită? Ce spune ministrul Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”.

”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educației va participa la ședința de la ora 17.30 de la Palatul Cotroceni. Numele său nu se afla inițial pe lista invitaților transmisă de Administrația Prezidențială.

Alte restricții posibile

Alte măsuri posibile sunt:

  • interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare,
  • obligativitatea certificatului verde Covid la locul de muncă,
  • închiderea magazinelor după o anumită oră
  • interzicerea activităţilor care pot crea aglomerări. 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului. Elevii, în vacanță prelungită ar fi o soluție de luat în cacul însă, deocamdată, informația nu este oficială. La ora 17.30 vom afla deciziile autorităților.

Cele mai citite

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă