13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiElevii din școlile din SUA ies pentru a protesta împotriva violenței armate

Elevii din școlile din SUA ies pentru a protesta împotriva violenței armate

Elevii din Florida s-au alăturat miercuri la protestele școlare din SUA pentru a manifesta împotriva violenței armate. Strigând „destul este suficient”, elevii au cerut strategii semnificative pentru a menține școlile în siguranță.

Grupul „Students Demand Action” a organizat protestele, site-ul său web afirmând că peste 110 americani sunt uciși cu arme în fiecare zi și peste 200 sunt împușcați și răniți.

În Tallahassee, o elevă de liceu a declarat pentru Reuters că s-a alăturat protestului, în onoarea celor șase persoane ucise în cel mai recent atac mortal la școala Covenant din Nashville, pe 27 martie, de către un fost elev, precum și pentru a protesta împotriva deciziie guvernatorului din Florida, Ron DeSantis care semnează o lege ce permite transportul fără permis al unei arme ascunse, potrivit Reuters.

Elevii din SUA s-au ridicat la proteste împotriva violenței armate, cerând „ măsuri serioase” împotriva utilizării armelor de foc

O altă studentă a spus că vrea ca factorii de decizie să ia „măsuri serioase” împotriva puștilor automate.

Atacurile armate în școlile din SUA, definite ca orice incident în care o armă este descărcată pe proprietatea școlii, au ajuns la numărul 90 în acest an, potrivit site-ului web K-12 Baza de date privind atacurile armate școlare. Cele 303 incidente de anul trecut au fost cele mai multe trecute în baza de date, care a fost deschisă în 1970.

Atac armat la o școală din SUA. Cel puțin 6 morți, între care 3 copii

Cel puţin trei copii şi trei adulţi au fost ucişi de un atacator care a deschis focul luni într-o şcoală primară din Nashville, în sudul SUA, conform Agerpres.

Conform poliţiei, atacatorul a fost o tânără femeie, ucisă de agenţii care au intervenit la faţa locului.

Atacatorul a intrat în cursul dimineţii într-o şcoală creştină privată, numită ‘The Covenant School’, conform poliţiei din acest oraş din statul Tennessee.

Pompierii au spus că „au luat în grijă mai mulţi pacienţi”, fără a oferi detalii despre vârsta sau starea victimelor.

Decesul celor trei copii, loviţi de gloanţe, a fost constatat „la sosirea lor la spital”, au declarat responsabili ai Centrului Medical Universitar Vanderbilt, citaţi de televiziunea locală NewsChannel 5.

În Statele Unite ale Americii sunt în circulaţie circa 400 de milioane de arme de foc, iar atacurile de acest gen sunt din ce în ce mai frecvente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grindeanu veste bună despre construcția autostrăzii Pașcani- Suceava

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat joi Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Pașcani- Suceava, anunță ministrul Sorin Grindeanu. Documentul fusese avizat săptămâna trecută...

Dubioasele licitații ale Institutului Ana Aslan

Un șir de licitații desfășurate de Institutul ”Ana Aslan” pentru achiziția de mobilier medical sunt subiectul unei investigații ample, după apariția unor semne...

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă