7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalEconomia Marii Britanii a scăzut în iulie cu 0,5%, fiind previzionată o...

Economia Marii Britanii a scăzut în iulie cu 0,5%, fiind previzionată o ușoară recesiune

PIB-ul(economia) Marii Britanii a scăzut cu 0,5% în iulie, peste prognoza de 0,2% dintr-un sondaj Reuters, scrie CNBC, potrivit zf.ro.

Marile bănci de investiţii şi-au redus previziunile de creştere economică. Goldman Sachs prognozează o creştere de 0,3% pentru anul 2023, iar JP Morgan 0,4%.

În ciuda scăderii din iulie, economia britanică a avut un avans de 0,2% în al doilea trimestru al acestui an.

James Smith, developed markets economist la ING, a explicat că „în ciuda ştirilor negative, economia va continua creşterea, chiar dacă într-un ritm mai lent”.

„Credem că economia va stagna în următoarele trimestre, o recesiune uşoară nefiind exclusă”, a adăugat acesta.

„Deşi piaţa consideră că Banca Angliei nu va continua majorarea dobânzilor, incertitudinea este în creştere. În mod clar, o înăsprire prea mare ar risca o recesiune în Marea Britanie.”, este de părere Jane Foley, head of FX strategy la Rabobank.

Economia Marii Britanii, pusă în pericol de o potenţială ieşire din UE

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă cel mai mare risc pentru economia ţării, în 2016, potrivit analiştilor intervievaţi de Bloomberg, citaţi de Mediafax.

Astfel, 43% dintre analişti au spus că cel mai mare risc este ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în timp ce 13% sunt îngrijoraţi de incertitudinile provocate de apropierea referendumului.

O proporţie de 39% dintre respondenţi au menţionat că Brexitul este al doilea risc important la care este expusă economia britanică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă