20.4 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiE „ Ziua Îndrăgostiților” și în tranșeele Ucrainei

E „ Ziua Îndrăgostiților” și în tranșeele Ucrainei

Ziua Îndrăgostiților a fost serbată și în tranșeele Ucrainei, rușii neavând mare succes astăzi pe linai frontului, în special în Donețk.

Brigada a 79-a ucraineană de asalt aerian a declarat marți (14 februarie) că Rusia nu a înregistrat niciun câștig teritorial în prima linie în regiunea Donețk, unde își are sediul, potrivit Reuters.

Forțele ruse au bombardat marți trupele și orașele ucrainene de-a lungul liniilor frontului din estul regiunii Donețk, în ceea ce păreau a fi salve timpurii ale unei noi ofensive, în timp ce aliații occidentali s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta despre trimiterea mai multor arme guvernului de la Kiev.

Ziua Îndrăgostiților s-a marcat și în tranșeele Ucrainei, ucrainenii declarând că inamicul nu a avansat deloc

La poziția brigăzii sale între Marinka și Vuhledar, comandantul adjunct al brigăzii 79 Bohdan a spus că „inamicul nu a avansat deloc”.

„ E Ziua Îndrăgostiților, o zi obișnuită. Am scris și le-am trimis felicitări celor care aveau nevoie de ele. Am mai scris că azi o să lucrez la inamic, în cinstea sărbătorii. O să trimit felicitări inamicului și atât. Este doar o altă zi”, a spus el.

Trupele ucrainene se antrenează în tranșee la granița cu Belarus

Gărzile de frontieră ucrainene au declarat vineri (13 ianuarie) că întăresc în mod activ pozițiile defensive pentru a respinge orice posibile atacuri din partea statului vecin Belarus.

Potrivit unui oficial al unității Gărzii de Frontieră din Volyn, Ucraina urmărește exercițiile comune ale Rusiei și Belarusului care au loc pe partea opusă a frontierei.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, a avertizat marți (10 ianuarie) că Rusia „își adună forțele pentru o nouă escaladare” a războiului care durează de aproape 12 luni.

Cel mai înalt general ucrainean a avertizat în decembrie că una dintre posibilele direcții ale unui nou asalt ar putea fi Belarusul, unde armata ucraineană estimează prezența a 15.000 de soldați ruși, în timp ce analiștii militari estimează că cifra este de 10.000 – 12.000.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Germania o va susține pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz va propune un al doilea mandat pentru președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o reuniune a liderilor...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...

Astăzi începe EURO 2024! Avancronica meciului de deschidere, dintre Germania și Scoția

Astăzi debutează cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal cu meciul de deschidere dintre echipa gazdă, Germania, şi Scoţia, care se dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă