0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeEconomieBani & AfaceriE naiv sau ticălos ministrul de Finanțe ? Acesta pare a crede...

E naiv sau ticălos ministrul de Finanțe ? Acesta pare a crede că impozitele suplimentare din sistemul bancar nu vor fi suportate, de fapt, de clienți

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a dat asigurări că românii nu vor avea credite mai scumpe după introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri a băncilor, scrie Agerpres.

„Sunt 41 de bănci şi 336 de milioane de lei este efectul cumulat al impozitului pe cifra de afaceri pe care băncile îl plătesc. Discutam zilele trecute cu un preşedinte de bancă şi mi-a spus: Domnul ministru, să ştiţi că puteam şi 3% să suportăm, pentru că am ajuns cu dumnealor la înţelegerea ca această taxă, cum îi spunem noi impozit minim, limbajul nostru de specialitate, să fie pus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare”, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, după ce a fost întrebat dacă această taxă pe cifra de afaceri a băncilor va însemna şi credite mai scumpe pentru românii de rând.

Ar fi pentru prima oară când apariția unui nou impozit nu ar fi suportată de fapt de clienții entitățile luate în calcul de Guvern, care pare a nu înțelege cum se derulează lucrurile în economie. Toate impozitele introduse sunt plătite, de fapt, de clienți.

Totodată, Boloş le-a mulţumit băncilor că au înţeles demersurile făcute de Guvern „într-o perioadă grea pentru ţara noastră”.

„Şi, în felul acesta, mulţumesc băncilor că au înţeles demersurile pe care le-am făcut într-o perioadă grea pentru ţara noastră, într-o perioadă în care trebuie să fim atenţi cum cheltuim banii publici şi într-o perioadă în care era nevoie – şi este nevoie – de această solidaritate, de această justeţe a relaţiei pe care o avem cu mediul de afaceri, a modului în care ne cheltuim banii publici şi, desigur, să fim mult mai aspri cu ceea ce înseamnă combaterea evaziunii fiscale”, a subliniat oficialul de la Finanţe.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Lucrul de acasă, tot mai căutat la final de an – studiu

Tot mai mulţi candidaţi români îşi caută, spre final de an, un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul...

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...
Ultima oră
Pe aceeași temă