18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeSportAlte sporturiDupă prima etapă din Mica Buclă a României un român este lider,...

După prima etapă din Mica Buclă a României un român este lider, iar un german a câștigat cursa terminată la Bistrița

După prima etapă din Mica Buclă a României un român este lider, iar un german a câștigat cursa terminată la Bistrița.

După trei zile petrecute la Satu Mare, Turul României sau Micla Buclă, cum i se mai spune, a parcurs o primă etapă care a măsurat 205,2 km, trecând prin pitorescul Maramureș, înainte de a ajunge la Bistrița.

Mai multe echipe de suporteri au fost pe traseu, pe cățărarea de la Coaș, la Suciu de Sus, la granița dintre Maramureș și Bistrița-Năsăud, la Beclean, Spermezeu, Căianu Mic, Blăjenii de Sus și, bineînțeles, Bistrița.

Marți seara, la prologul desfășurat în centrul orașului Satu Mare au luat startul 123 de cicliști.

Etapa a fost câștigată de neo-zeelandezul Thomas Sexton (23 de ani), de la echipa Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling, aflată pentru prima dată în România.

Circa 130 de cicliști din 15 țări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria au trecut linia de sosire de la Bistrița și au avut parte de o primire călduroasă din partea bistrițenilor prezenți în număr mare la eveniment, potrivit ziardebistrița.ro.

Momentul a fost urmat de o festivitate de premiere la care au luat parte președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca.

Câștigătorul primei etape a fost sportivul Lucas Carstensen de la echipa germană BIKE AID, care a fost premiat de organizatori. Acesta a fost urmat pe podium de Daniel Babor (Elkov Kasper) și românul Eduard Grosu (Drone Hopper).

Foto RL, Luca Carestensen, câștigătorul primei etape a Turului României

De asemenea, liderii clasamentelor au primit tricouri distinctive pe care să le poarte în etapa următoare. Astfel, tricoul Galben a ajuns la un ciclist român – Eduard Grosu de la DRONE HOPPER, tricoul Roșu a ajuns la Lucas Carstensen de la BIKE AID, în vreme ce tricoul Verde a ajuns la Cormac Mcgeough de la WILDLIFE GENERATION, iar tricoul Alb a ajuns la Mika Heming de la echipa ATT INVESTMENT.

S-a acordat și un tricou trofeu – tricoul Albastru – care a ajuns la Eduard Grosu.

Turul României 2022 are loc în perioada 6-11 septembrie și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Devenind un veritabil ambasador al țării, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.
Diversitatea peisajelor românești, o multitudine de obiceiuri, tradiții și comunități, precum și frumusețea locurilor traversate vor fi promovate, în premieră pentru ciclismul românesc, în 50 de țări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Pe plan local, Turul este transmis în direct și integral pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan. De asemenea, retrospectiva fiecărei etape va fi transmisă zilnic, în perioada competiției, pe TVR 1. Materiale video și știri din timpul competiției vor fi disponibile zilnic pe Eurosport.ro și pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmărite la cerere și pe aplicația Eurosport Player.
Premii totale în valoare de peste 26.000 euro pentru cicliști
Cei peste 130 de cicliști profesioniști din țări precum precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria vor concura atât pentru puncte UCI, cât și pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro, acordate atât celor care punctează în clasamente, cât și celor care trec primii linia de sosire. De asemenea, la finalul fiecărei etape, liderii clasamentelor vor primi tricouri distinctive pe care să le poarte în etapa următoare, după cum urmează:
● Tricoul galben – Lider în Clasamentul General
● Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte
● Tricoul Verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor
● Tricoul Alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)

Se vor acorda și tricouri trofeu:
● Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor (va fi purtat în competiție)
● Tricoul Gri – Lider în clasamentul pe echipe (se acordă la finalul ultimei etape).

Mica Buclă este acum la Bistrița, urmând joi orașul Târgu-Mureș, urmărindu-se să se facă cunoscute publicului loalitățile de pe traseu

Turul României lansează o campanie fară precedent de mobilizare a suporterilor ciclismului
Având în vedere expunerea internațională de care se bucură anul acesta competiția, Federația Română de Ciclism lansează o provocare comunităților de pe traseul Turului României. Aceștia au șansa de a se pune pe harta turismului internațional, dacă ies pe traseu să-i încurajeze pe cicliști prin momente inedite, demne de surprins de către echipele foto-video care documentează Turul.
Liderii grupurilor de inițiativă sunt rugați să-și anunțe intențiile cu cel puțin o zi înainte de trecerea Turului, la adresa de e-mail media@turulromaniei.ro, astfel încât să fie avertizată atât caravana premergătoare, care poate lăsa recuzită de încurajare, cât și echipele foto-video care să surprindă momentul. La finalul turului, fanii de pe pagina de facebook Tour of Romania vor putea vota cel mai frumos eveniment de încurajare.
Turul României 2022 este organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Turismului și Auchan Retail România.
Sponsori tricouri distinctive: Alpro – Tricoul galben, Mandy – Tricoul verde, M&M – Tricoul alb, Orange – Tricoul albastru, Auchan – Tricoul roșu, Federația Română de Ciclism – Tricoul Gri.
Sponsori Eveniment: LaDorna Lactate, Home Garden, Pedigree, Dr. Oetker – Guseppe, Albalact – Zuzu Fit, Pepsi Max, Colgate, Ariel, Elit, Hochland, Biciclete Ozaktac, Olympus, Meda, Help Net, Tissot, Albiniprassa, Joy2Wander, Tissot, Albini Prassa.
Partener mobilitate: Petrom
Apa oficială: Dorna
Partener tehnic: Bellotto
Partener auto: Porsche Inter Auto
Vestimentație asigurată de Nympha.
Parteneri instituționali: Primăriile Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian, Curtea de Argeș.
Partener media: Eurosport1, Eurosport2, Sport Extra, Tvr1, Tvr2, Radio Guerilla.
Parteneri media: Argeșul Online, Jurnal de Argeș, TimpOnline.ro, ObservatorBN.ro, Ziarul Răsunetul, Radio Târgu Mureș, Informația Zilei, Satu Mare Online, Satu Mare News, Sportul Sătmărean.

Turul României se organizează de la începutul secolul al XX-lea

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat, în august 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumit și „Mica Buclă”, pe o distanță de 1026 de kilometri, împărțiți în 7 etape. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între  1936-1946 – competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare. Ediția a 45-a (din 2008) a fost prima ediție care a figurat în calendarul Federației Internaționale de Ciclism.

Începând cu 2019, competiția este organizată în parteneriat cu Auchan România și este co-finanțată de Ministerul Sportului, Auchan și partenerii Auchan. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiției, sportivii vor lupta pentru tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul roșu (liderul în clasamentul pe puncte), tricoul verde (King of the Mountain), tricoul alb (cel mai bun U23) și tricoul albastru (cel mai bun român). Mai multe informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine este baronul asfaltului, Dorinel Umbrărescu, crescut și conexat la PSD!

O explozie devastatoare de gaz la șantierul autostrăzii din Moldova a declanșat o serie de controverse și anchete, iar numele de Dorinel Umbrărescu,...

Scene șocante la Arad – Un bărbat a fost înjunghiat cu o șurubelniță în gât, de un soț gelos

Acesta a fost transportat în stare gravă la spital unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale.Potrivit martorilor, cele două victime au fost atacate...

Guvernul își bate joc de români cu majorarea salarială. Pentru fiecare leu în plus în buzunar, statul încasează trei lei

Principala problemă este legată de majorarea salariului, la pachet cu eliminarea unei scutiri de taxe.  ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies