13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAlte sporturiEduard Novak anunță că Tour de France ar putea porni din București

Eduard Novak anunță că Tour de France ar putea porni din București

Eduard Novak, ministrul Sportului, a transmis luni, 24 ianuarie, pe Facebook, că s-a văzut cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, iar varianta ca Turul Franței să pornească din Bucureşti a fost discutată, însă Novak nu a dat un orizont de timp.

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat că a discutat luni cu directorul general al Tour de France posibilitatea ca Marea Buclă să pornească din București.

Novak vrea Tour de France să plece din București, micul Paris, și ajungă la marele Paris

„Am avut astăzi o întâlnire cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, pentru a discuta despre posibilitatea organizării Marii Bucle cu plecare de la București. Acest lucru ar fi ca o punte peste timp, un fapt istoric ce ar marca legătura specială dintre cele două țări, importantă atât pentru noi, cât și pentru Franța: de la micul Paris, la marele Paris. De la Arcul de Triumf din București, la Arcul de Triumf din capitala Franței”, a scris pe Facebook luni seara Eduard Novak, conform libertatea.ro.

Acesta susține că Tour de France este cel care, în august 1910, a inspirat organizarea Circuitului Munteniei, o competiție ciclistă pe etape, precursoarea Turului României, numit, din acest motiv, și Mica Buclă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă