21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSportAlte sporturiEduard Novak anunță că Tour de France ar putea porni din București

Eduard Novak anunță că Tour de France ar putea porni din București

Eduard Novak, ministrul Sportului, a transmis luni, 24 ianuarie, pe Facebook, că s-a văzut cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, iar varianta ca Turul Franței să pornească din Bucureşti a fost discutată, însă Novak nu a dat un orizont de timp.

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat că a discutat luni cu directorul general al Tour de France posibilitatea ca Marea Buclă să pornească din București.

Novak vrea Tour de France să plece din București, micul Paris, și ajungă la marele Paris

„Am avut astăzi o întâlnire cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, pentru a discuta despre posibilitatea organizării Marii Bucle cu plecare de la București. Acest lucru ar fi ca o punte peste timp, un fapt istoric ce ar marca legătura specială dintre cele două țări, importantă atât pentru noi, cât și pentru Franța: de la micul Paris, la marele Paris. De la Arcul de Triumf din București, la Arcul de Triumf din capitala Franței”, a scris pe Facebook luni seara Eduard Novak, conform libertatea.ro.

Acesta susține că Tour de France este cel care, în august 1910, a inspirat organizarea Circuitului Munteniei, o competiție ciclistă pe etape, precursoarea Turului României, numit, din acest motiv, și Mica Buclă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă