-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăDupă 3 zile de guvernare PSD și PNL se critică reciproc

După 3 zile de guvernare PSD și PNL se critică reciproc

La nici 3 de zile de la învestirea noului guvern, PSD și PNL se critică reciproc pe unde apucă și e ceva de împărțit.

Senatorul PSD Ioan Stan îl critică pe Gheorghe Flutur de la PNL, președintele Consiliului Județean Suceava, care a spus că nu oferă cadouri PSD în județ. Social-democratul îi amintește liberalului că a făcut parte din echipa de negociatori și știe că „știm să ne luăm singuri ce ni se cuvine”.

Ioan Stan reacționează după ce Gheorghe Flutur (PNL) a afirmat recent că nu oferă cadouri PSD-ului în județul Suceava.

„Sinceri să fim, nici nu avem nevoie de cadourile PNL-ului, pentru că am demonstrat la nivel național că știm să ne luăm singuri ceea ce ni se cuvine. De altfel, domnia sa a făcut parte din echipa de negociatori și știe despre ce discutăm”, spune Stan.

PSD și PNL se critică dur, dar au uitat că fiecare a ajuns la putere în urma unui compromis dificil

De altfel, acesta îi reamintește președintelui CJ Suceava că a făcut parte și din „echipa câștigătoare”, „care a pierdut puterea la nici două luni de la organizarea congresului PNL, dar nu ne împiedicăm acum în amănunte”.

„Este drept, partidul domniei sale deține majoritatea în Consiliul Județean Suceava, însă menționăm că nu ne dorim o vreo funcție în cadrul acestei instituții. Dar cu această majoritate avută, domnul Flutur să facă bine să realizeze ceea ce a promis că face la nivelul județului, pentru că sucevenii vor fapte, nu vorbe. Cât despre cadourile amintite în discursul domniei sale, menționăm că există un proverb cunoscut la nivel internațional care sună cam așa: „Ferește-te de greci chiar și atunci când îți fac daruri”.

Echivalentul acestei ziceri la nivel național ar fi „ferește-te de PNL-iști chiar și atunci când îți fac daruri”. Semnificația acestei cugetări nu o vom comenta, lăsând timpul să demonstreze ce este de demonstrat. Doar că îl încurajăm pe domnul Flutur ca în loc să ne poarte de grijă, să-și vadă de promisiunile făcute în campania electorală, care până la momentul actual au rămas doar pe hârtie sau la nivel de discurs și sperăm ca măcar în acest mandat să termine proiectele începute în 2016”, mai spune Ioan Stan, conform antena3.ro.

Senatorul PSD îi recomandă lui Flutur să lase politica națională și să se ocupe de problemele județului.

Nu este prima dată când PSD și PNL se critică de la începerea negocierilor pentru formarea marii coaliții PSD-PNL-UDMR.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România

Reacția MAE, după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România. Ministerul Afacerilor Externe respinge ca fiind inoportune și lipsite de orice fundament declarațiile...

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: „Facem apel la partenerii noștri să rămână uniți”

În contextul în care Rusia adună tot mai mulți militari la granița Ucrainei, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a transmis un mesaj prompt către...

Unirea Mică celebrată de Muzeul Național de Istorie a României printr-o expoziție specială

Unirea Mică este celebrată de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) printr-o expoziție specială, în care va fi prezentată publicului o remarcabilă operă...
Ultima oră
Pe aceeași temă