30.7 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalDubai renunță la taxa de 30% pe alcool. Încearcă să stimuleze turismul

Dubai renunță la taxa de 30% pe alcool. Încearcă să stimuleze turismul

Dubaiul a eliminat taxa de 30% pe alcool, într-o încercare aparentă de a stimula turismul, notează BBC.

De asemenea, nu va mai percepe taxa pentru licențele personale ce era obligatorie pentru turiștii care cumpărau băuturi alcoolice

Dubai a relaxat legile de ceva timp, permițând vânzarea de alcool pe timpul zilei, în timpul Ramadanului și aprobând livrarea la domiciliu în timpul pandemiei.

Se crede că această ultimă măsură este o încercare de a face orașul mai atractiv pentru străini, în fața concurenței din partea vecinilor.

Cele două companii care distribuie alcool în Dubai, Maritime and Mercantile International (MMI) și African & Eastern, au declarat că vor reflecta reducerea taxelor pentru consumatori.

“De când ne-am început operațiunile în Dubai, în urmă cu peste 100 de ani, abordarea emiratului a rămas dinamică, sensibilă și incluzivă pentru toți”, a declarat pentru AP purtătorul de cuvânt al MMI, Tyrone Reid.

“Aceste reglementări recent actualizate sunt esențiale pentru a continua să asigurăm achiziționarea și consumul sigur și responsabil de băuturi alcoolice în Dubai și în Emiratele Arabe Unite”.

Nu este clar dacă această măsură, care a intrat în vigoare duminică, va fi permanentă. Financial Times a descris mișcarea ca fiind o perioadă de probă de un an, citând “directori din industrie informați de decizie”.

Dubaiul a reușit în mod istoric să atragă mai mulți turiști și lucrători străini bogați decât vecinii săi, în parte datorită toleranței sale față de un stil de viață mai liber.

Dar acum se confruntă cu o concurență din ce în ce mai mare din partea rivalilor care își dezvoltă sectoarele ospitalității și finanțelor.

Rezidenții nemusulmani din Dubai trebuie să aibă cel puțin 21 de ani pentru a bea, transporta sau depozita alcool la domiciliu și să dețină o licență de alcool – un card de plastic eliberat de poliție.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un copil de grădiniță a murit după o supradoză de Fentanil

Autorităţile au descoperit o trapă în podea conţinând droguri, inclusiv Fentanil, în interiorul unei grădiniţe din Bronx unde un băieţel de un an...

Cine este baronul asfaltului, Dorinel Umbrărescu, crescut și conexat la PSD!

O explozie devastatoare de gaz la șantierul autostrăzii din Moldova a declanșat o serie de controverse și anchete, iar numele de Dorinel Umbrărescu,...

Am chemat în judecată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal!

„Cred că s-a creat la un moment dat o confuzie, dar o va lămuri instanța, între dreptul de a filma și dreptul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies