3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialDosarul Crevedia: Un pacient mai este internat la Spitalul „ Bagdasar Arseni”...

Dosarul Crevedia: Un pacient mai este internat la Spitalul „ Bagdasar Arseni” din București

Un pacient externat din Italia mai este internat la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucureşti, totalul pacienţilor externaţi în urma exploziei de la Crevedia fiind de 51, anunţă, luni, Ministerul Sănătăţii, potrivit agerpres.ro.

Şase persoane au murit în urma exploziei produse la sfârşitul lunii august, la o staţie GPL din Crevedia.

“Pacienţi internaţi: 1 (Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar Arseni’ din Bucureşti. A fost externat din spitalul din Italia în data de 30.10.2023 şi internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Pius Brînzeu’ Timişoara. În data de 10.11.2023, pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar Arseni’ din Bucureşti, pentru recuperare.). Pacienţi externaţi: 51, 41 din spitale din România, 10 din spitale din străinătate”, este statistica anunţată de Ministerul Sănătăţii.

Cei 10 pacienţi din străinătate au fost la spitale din Italia, Germania, Austria, Belgia şi Norvegia.

Conform Ministerului Sănătăţii, un pacient care a fost la spitalul din Bruxelles – Belgia a fost externat în data de 9 octombrie, un altul tot de la Bruxelles a fost externat în 29 septembrie.
Un pacient internat iniţial la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” a fost transferat la Milano, Italia, şi a fost externat din spitalul din Italia pe 30 octombrie şi internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara. În data de 10 noiembrie pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” din Bucureşti, pentru recuperare.

Un alt pacient internat la Milano a fost transferat la un spital din România pe 30 octombrie şi externat pe 3 noiembrie. Doi pacienţi internaţi la Berlin au fost externaţi pe 25 septembrie. De la Graz, Austria, un pacient a fost externat pe 19 septembrie, iar un altul pe 5 septembrie. De la Viena, Austria, un pacient a fost externat în data de 19 septembrie. La spitalul din Lubeck, Germania, un pacient a murit pe 30 septembrie, iar un altul a fost transferat într-o unitate medicală din România pe 2 octombrie şi externat pe 18 octombrie. Pacientul din Bergen, Norvegia, a fost externat pe 15 septembrie.

Dosarul Crevedia. Doar 3 pacienți mai sunt internați în spitale

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătăţii, doi pacienţi se află internaţi în spitale din străinătate şi unul în România, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Pius Bînzeu” din Timişoara.

Pacientul aflat la Timişoara respiră spontan şi are o evoluţie clinică favorabilă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Românii care apără Ucraina au înființat grupul de luptă “Getica”. Unitatea face parte din “Legiunea Internațională” a Ucrainei

Pe frontul din Ucraina s-a înființat o unitate care luptă împotriva rușilor alături de militarii Ucrainei și care este formată exclusiv din români -...

Negrescu: Există trei variante pentru aderarea la Schengen până la sfârşitul anului

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că există trei variante posibile pentru obţinerea unei decizii favorabile aderării României la Schengen...
Ultima oră
Pe aceeași temă