1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeȘtirile zileiDoi dintre medicii de la Institutul „Marius Nasta” acuzați că primeau mită...

Doi dintre medicii de la Institutul „Marius Nasta” acuzați că primeau mită au fost duși la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă

Doi dintre medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, acuzaţi că primeau mită de la pacienţi, vor fi duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Cristian Paleru şi Cornel Petreanu, doi medici cunoscuţi în chirurgia toracică.

Alţi şase medici de la “Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de patru medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu privire la unul dintre medici s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile şi poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumelor de 2.355.913 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni şi 100 lire sterline.

Faţă de al doilea medic, s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari şi 1.150 de franci elveţieni, ridicate în urma efectuării unei percheziţii domiciliare.

De asemenea, în cazul altor doi medici a fost pus sechestru pe bunuri mobile, imobile şi conturi bancare, până la concurenţa sumelor de 850.292 lei şi 363.310 lei.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Percheziții la Institutul Marius Nasta

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie efectuează, în această dimineață, percheziţii la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, într-un dosar de corupţie.

Informaţia a fost confirmată de managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Cadre medicale de pe secțiile de chirurgie toracică ar fi pretins mită de la pacienți, pentru efectuarea unor operații.

În cadrul secțiilor lucrează mai mulți profesori de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă