15 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieDNA-ul e pe urmele familiei Pițurcă. Juniorul, implicat și el în "afacerea"...

DNA-ul e pe urmele familiei Pițurcă. Juniorul, implicat și el în „afacerea” cu măști neconforme

În februarie anul trecut, Libertatea dezvăluia într-o investigație cum Piţurcă junior a primit o pasă de 11 milioane de lei din bugetul MApN, printr-o firmă care a livrat măști neconforme pentru medicii din spitalele militare COVID, punând în pericol viețile cadrelor medicale care se luptau cu virusul necruțător. Acum, se pare că tatăl său, Victor Pițurcă, a ajuns la DNA, tot din cauza acestui dosar, deoarece aducerea măştilor din China a avut loc prin intermediul unei firme deținute de Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, firmă care ar fi plătit transportul măștilor.

Mai exact, în data de 17 februarie, sursa citată a făcut publică o investigație prin care prezenta cum Victor Pițurcă a reușit să primească 11 milioane de lei din bugetul MApN, printr-o firmă care livra măști neconforme pentru medicii din spitalele militare COVID.

MApN încheiase un contrat cu Helios Dentserv, iar ulterior 98% din bani au ajuns la PAV Green Energy, firma lui Pițurcă Jr. În jur de 100.000 de măști FPP3 au fost distribuite în unitățile sanitare MApN. După patru luni de zile s-a descoperit ca acestea erau neconforme, arată sursa citată.

Imediat, instituția de stat, MApN, a dat în judecată Helios Dentserv, cerând banii înapoi, dar părțile s-au împăcat.

Valoarea contractului era de 13.459.138 de lei, iar Helios Dentserv trebuia să livreze către MApN:  1.000.000 de măști chirurgicale FFP1, 300.000 de măşti FFP2, 100.000 de măşti FFP3, 10.000 de viziere, 50.000 de ochelari de protecție, mai scria libertatea.

O singură mască FFP3 costa 28,69 de lei. Dublu față de prețul obținut de Primăria Oradea, la aceeași dată, potrivit Hotnews.ro.

Din toată această înțelegere, lui Pițurcă jr îi revenea 98% din valoarea contractului bine încheiat, adică 11.068.400 de lei.

Dar visul frumos se termina curând, deoarece șeful ATI de la Spitalul Militar ROL 2 a reclamat că măștile FPP3 sunt inutilizabile. Imediat, MApN a luat atitudine și le-a trimis, pentru a fi testate, la Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, unde, s-a constatat același lucru semnalat de șeful ATI. 

Chiar și așa, MApN a dat firma în judecată, dar, ulterior, se pare că lucrurile s-au rezolvat, iar cazul a fost încheiat. La MApN a fost depus „un raport în care s-a solicitat încheierea pe cale amiabilă a prezentului diferend”, se precizează în sentința Tribunalului București.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dacia lansează noul SUV Duster în Marea Britanie cu prețuri semnificativ mai mari decât în UE

Dacia a introdus oficial noul SUV Duster în Marea Britanie, pregătind simultan producția pentru versiunea cu volan pe dreapta, care va fi disponibilă și...

Alertă sanitară în zonele inundate: Apa contaminată, un pericol real pentru sănătate

Ministerul Sănătății avertizează populația să consume apă din surse sigure Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat de presă că, pentru mai multă siguranţă, apa din reţea...

Cadavrul unui bărbat, adus de ape în Slobozia Conachi, dintr-un sat vecin

Cinci persoane au murit, iar două sunt încă date dispărute. Școala se suspendă pentru două zile în zonele afectate de inundații Cadavrul unui bărbat a...
Ultima oră
Pe aceeași temă