0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiDirectorul Metrorex a fost demis. Cine îi ia locul lui Ștefan Paraschiv,...

Directorul Metrorex a fost demis. Cine îi ia locul lui Ștefan Paraschiv, zis și „Fane Rangă”

Directorul Metrorex a fost demis de către Consiliul de Administrație. Ștefan Paraschiv s-a aflat, pe tot parcursul mandatului său, într-un conflict permanent cu sindicaliștii, iar relația a devenit și mai tensionată odată cu scandalul demolării chioșcurilor de la metrou. Atunci, Paraschiv a fost filmat în timp ce, cu o rangă în mână, forța ușa unui butic. 

Ștefan Paraschiv a fost revocat, miercuri, din funcția de director general al Metrorex de către Consiliul de Administrație, scrie publicația Club Feroviar. El fusese numit în funcție în luna martie a acestui an de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Directorul Metrorex, demis. De ce i se spune „Fane Rangă”

Directorul Metrorex a fost revocat din funcție după doar 8 luni de mandat, o perioadă agitată și presărată cu multe scandaluri. Unul dintre marile conflicte pe care le-a purtat a fost cel cu șeful sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi. Paraschiv i-a demolat chioșcurile și, mai mult, s-a opus și creșterii salariale a angajaților. Prima ciocnire dintre cei doi a avut loc atunci când Ștefan Paraschiv a decis să demoleze chioșcurile de la metrou. El s-a implicat la propriu în procesul de demolare, fiind surprins de camerele de luat vederi când forța cu o rangă intrarea într-un magazin. După acest incident, sindicaliștii l-au poreclit ”Fane Rangă”.

Iar conflictele nu s-au oprit aici. De menționat este și scandalul pe tema contractului colectiv de muncă prin care angajații trebuiau să primească o majorare salarială cu 18%. Ștefan Paraschiv s-a opus atunci acestei hotărâri semnate de fosta administrație Metrorex și sindicaliști. El a încercat s-o anuleze în instanță, dar a pierdut procesul. 

Paraschiv, înlocuit de un manager din industria petrolieră

Directorul Metrorex va fi înlocuit cu  Laurențiu Gabriel Trușcă, un manager în industria petrolieră. Din decembrie 2017 și până în martie 2021 el a ocupat funcția de director Comercial la o societate specializată în comerțul cu carburanți.

În perioada martie 2015 – decembrie 2017, Trușcă a lucrat tot în domeniul petrolier, ocupând două funcții de top management. El a acitivat pentru o scurtă perioadă de timp și în domeniul alimentar. Însă, cariera lui Trușcă se învârte în jurul afacerilor cu petrol.

Cătălin Drulă: „Restaurația vine în forță”

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a avut o primă reacție chiar pe pagina sa de Facebook.

„PNL l-a dat afară pe Ștefan Paraschiv, omul care a pus „ranga” pe cartelul de la metrou. De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv”, a spus Drulă, într-un mesaj pe facebook. Fostul ministru a adăugat că Paraschiv în ultimele zile de mandat a mai dezafectat 15 spații comerciale din 23 în stațiile Piața Victoriei 1 și 2.

„Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL2-ului care ni se pregătește”, a conchis Drulă.

Directorul Metrorex a fost demis, iar  Cătălin Drulă a transmis un mesaj pe Facebook

CITEȘTE ȘI: Schimbare la Metrorex. Cine va fi noul director

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Virgil Popescu, ministrul Energiei, are COVID și s-a izolat la domiciliu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că are rezultat pozitiv pentru COVID-19. Popescu are o formă ușoară de boală și s-a izolat la...
00:01:53

Libanezii se confruntă cu o iarnă rece, aspră, dar au rămas și fără motorină

Libanezii au parte de o iarnă rece, aspră pentru acea zonă, pe fondul unei crize economice severe care i-a lăsat și fără motorină. Odată cu...
00:01:24

Britanicii, furioși pe Boris Johnson: „Dacă a încălcat legea, la revedere”

Britanicii așteptau cu nerăbdare miercuri concluziile unei anchete interne privind acuzațiile către Boris Johnson referitoare la petrecerile din izolare. Raportul oficialului cabinetului Sue Gray...
Ultima oră
Pe aceeași temă