21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialEvenimentDIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura reținerii a doi inculpați în două cauze penale distincte, aceștia fiind cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

Acțiunile procurorilor au survenit în urma unei operațiuni de flagrant desfășurată în municipiul Pitești, în cadrul căreia cei doi inculpați au fost prinși în timp ce comercializau cantități de drog de risc, în special canabis. În primul caz, inculpatul a fost reținut pentru deținerea și vânzarea a 50 de grame de canabis, sumă pentru care a fost solicitată contravaloarea de 2.000 de lei. În al doilea dosar penal, inculpatul a fost identificat ca fiind persoana responsabilă pentru deținerea și comercializarea a 200 de grame de canabis, pentru care a solicitat suma de 4.000 de lei.

Comunicatul integral al DIICOT

La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus,  în două cauze penale, reținerea a doi inculpați,  cercetați pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.
Măsurile au fost luate după ce,  aceștia au fost prinși în flagrant în municipiul Pitești,  în cadrul a două acțiuni succesive, în timp ce comercializau diferite cantități de drog de risc (canabis).

Astfel, în prima cauză s-a reținut că, la aceeași dată,  inculpatul a deținut și comercializat cantitatea de 50 grame canabis pentru suma de 2.000 lei.
Cu privire la inculpatul cercetat în cel de al doilea dosar penal s-a stabilit  că în cursul  zilei de 16.04.2024  a deținut și vândut 200 grame canabis, pentru suma de 4.000 lei.

De asemenea, în autoturismul utilizat de către acesta, au fost descoperite și ridicate o cantitate de canabis, o țigaretă confecționată artizanal, un grinder,  obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a unuia dintre inculpații reținuți,   față de cel de al doilea procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă