1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeEconomieEconomie internăDezvoltatorul One United, chemat în judecată de PMB și SOS Orașul pentru...

Dezvoltatorul One United, chemat în judecată de PMB și SOS Orașul pentru One Floreasca Towers și One Peninsula

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a fost chemat în judecată la Tribunalul București, cu privire la dezvoltările One Floreasca Towers și One Peninsula.

Una dintre cereri a fost formulată de către Municipiul București și Primarul General al Municipiului București (dosar nr.18079/3/2023) în legătură cu anularea și suspendarea autorizației de construire emisă în beneficiul One Floreasca Towers S.R.L. pentru dezvoltarea One Floreasca Towers.

Cealaltă cerere a fost formulată de Asociația S.O.S. Orașul și Asociația pentru Conservarea integrată a Patrimoniului Natural și Cultural (dosar nr. 21715/3/2023) și se referă la suspendarea celor două autorizații de construire acordate pentru dezvoltarea One Peninsula, precum si a Planului Urbanistic Zonal pentru inelul median, zona situată între Lacul Colentina și Lacul Morii (care include și dezvoltarea One Peninsula) aprobat prin HGGMB nr. 294/2013, așa cum a fost acesta modificat prin HGGMB nr. 292/2014.

Societatea a transmis că nu are cunoștință de nicio problema de validitate în ceea ce privește autorizațiile de construire menționate și intenționează să se apere cu fermitate în fața oricăror astfel de cereri.

Lucrările pe toate șantierele de construcții ale societății situate în Sectorul 2, inclusiv One Floreasca Towers, precum și pe șantierul One Peninsula (dezvoltat în Sectorul 1), se desfășoară în prezent fără întreruperi, conform graficelor.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Polițiștii anunță proteste la Ministerul de Finanțe, la Ministerul de Interne și la Guvern. Ei cer aplicarea “în integralitate” a Legii Salarizării

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) organizează acțiuni de protest, începând din ziua de luni, 11 decembrie 2023, solicitând să se aplice...
00:00:55

VIDEO. Ucraina îndepărtează monumente din epoca sovietică

Oficialii ucraineni au continuat sâmbătă campania de înlăturare a monumentelor din epoca sovietică, iar autoritățile din capitala ucraineană Kiev au demontat statuia unui comandant...

Percheziții într-un dosar de droguri şi act sexual cu un minor, în Satu Mare

La data de 10 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, în colaborare...
Ultima oră
Pe aceeași temă