20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDesignerul de costume Barbara Mastroianni a murit la vârsta de 66 de...

Designerul de costume Barbara Mastroianni a murit la vârsta de 66 de ani

Născută pe 2 decembrie 1951, ea a fost fiica lui Marcello Mastroianni şi a primei lui soţii, Flora Carabella. Actorul italian a mai avut o fiică, pe actriţa Chiara Mastroianni, cu Catherine Deneuve, însă a fost căsătorit întreaga viaţă cu Carabella.

Barbara şi Chiara Mastroianni au fost cele mai bune prietene, iar aceasta din urmă i-a stat alături până la final, scrie The Hollywood Reporter.

Barbara Mastroianni a lucrat în industria cinematografică şi a teatrului ca designer de costume. A colaborat cu regizori ca Federico Fellini („E la nave va”, 1983), cu Elio Petri („Buone Notizie”, 1979), Ettore Scola („La nuit de Varennes”, 1982) şi Mauro Bolognini („L’eredità Ferramonti”, 1976). A creat apoi mobilă pe care a expus-o în Italia şi străinătate. 

A fost căsătorită cu Giorgio Bertocci Fontana, care a murit în urmă cu câţiva ani.

Barbara Mastroianni a fost o figură retrasă, vorbind rareori despre tatăl ei, starul unor filme ca „La Dolce Vita”, „La Notte” şi „Divorzio all’italiana”, iar în aceste cazuri spunea că a fost unul iubitor şi un spirit tânăr.

Catherine Deneuve a fost prezentă împreună cu Chiara Mastroianni la înmormântarea care a avut loc sâmbătă, la Roma. Între cei care au condus-o pe Barbara Mastroianni pe ultimul drum s-au numărat cântăreţul Renato Zero şi primarul Fontana Liri (localitatea natală a lui Marcello Mastroiani), Gianpio Sarracco.

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă