16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăDeclarația lui Cătălin Predoiu, după ce România a scăpat de MCV

Declarația lui Cătălin Predoiu, după ce România a scăpat de MCV

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, că decizia Comisiei Europene în privinţa ridicării MCV arată că statul român are succes în obiectivele sale atunci când toate instituţiile cooperează în atingerea obiectivelor de ţară.

„Pe parcursul celor 17 ani, au mai fost două momente în care România a fost foarte aproape să atingă acest obiectiv, de fiecare dată s-a ratat pentru că puterile statului nu au reuşit să se armonizeze în proces. Iată că în 2022 această sincronizare a reuşit şi rezultatul a fost pozitiv, obiectivul realizat şi MCV ridicat. De aceea, cred că şi în perspectivă problemele esenţiale ale sistemului judiciar vor fi rezolvate în măsura în care puterile şi instituţiile statului vor coopera într-o direcţie armonizată pe baza unui plan concret de care să se ţină cu obstinaţie”, se arată într-o postare a ministrului pe Facebook.

El a arătat că această atitudine este valabilă şi pe alte zone, cum ar fi siguranţa şi ordinea publică, şi a salutat faptul că premierul a reluat vineri, la întâlnirea de la Ministerul Justiţiei, teme şi priorităţi asumate la preluarea conducerii MAI, precum combaterea drogurilor, a traficului de persoane, crima organizată, evaziune şi contrabandă.

„Lupta cu aceste flageluri poate fi câştigată doar dacă se cooperează onest între puteri, instituţii şi operatori politici şi dacă se susţine cu resurse financiare, logistice şi umane. Altfel, rămâne pierdută. Eu voi acţiona pentru a o câştiga, aşa cum am mai spus”, mai scrie Predoiu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă