2.1 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeȘtirile zileiDe ce nu a fost primit Nicușor Dan în clădirea Guvernului

De ce nu a fost primit Nicușor Dan în clădirea Guvernului

Nicușor Dan nu a fost lăsat să intre joi în clădirea Guvernului, iar întâlnirea pe care trebuia s-o aibă cu premierul desemnat s-a decalat și a avut loc la sediul PNL. 

Nicușor Dan ar fi trebuit să se întâlnească, joi, la ora 12.00, cu premierul Florin Cîțu la sediul Guvernului pentru a discuta despre problema termoficării în București. Însă, potrivit unor surse, edilul Capitalei nu a fost lăsat să intre în Palatul Victoria pe motiv că nu este vaccinat anti Covid. 

Motivul pentru care Nicușor Dan nu a intrat în clădirea Guvernului

Primarul general al Capitalei nu a putut intra, joi, în clădirea  Guvernului pentru că nu este vaccinat anti Covid, conform unor surse politice citate de StirileProTv. Reamintim că, potrivit ultimelor restricții în vigoare, intrarea în instituțiile publice a persoanelor care nu sunt angajate în instituția respectivă și care nu sunt vaccinate, trecute prin boală în ultimele 180 de zile sau care nu prezintă un test negativ este interzisă. 

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au mutat la sediul PNL din Modrogan, iar la final primarul Bucureștiului a făcut câteva declarații. El a precizat că nu are certificat verde „în momentul ăsta”, dar „nu asta a fost problema”. „Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici”, a spus edilul.

Edilul Capitalei a avut Covid în luna mai

Nicușor Dan s-a îmbolnăvit de Covid în luna mai a acestui an, doar că de atunci și până acum au trecut mai bine de șase luni – perioadă care i-ar fi permis accesul în instituții publice cu certificat verde. În declarațiile publice, primarul general al Capitalei a spus că nu este antivaccinist, însă nu a putut preciza când se va imuniza. 

De ce nu s-a vaccinat până acum primarul Bucureștiului

Întrebat, recent, în emisiunea Insider Politic, de la PrimaTv, dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a spus un NU răspicat. „Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a percizat edilul.

Ce au discutat Nicușor Dan și Florin Cîțu

Nicușor Dan a precizat că a discutat cu premierul interimar despre prețul gigacaloriei, primarul spunând că Primăria va continua să plătească două treimi din acest cost. „Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Dan.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

USR cere ajutor de la Bruxelles în cazul lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă

USR atrage atenția Comisiei Europene asupra acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de...

Cherecheş a refuzat extrădarea în România prin procedură simplificată. Ce urmează pentru primarul fugar

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat din Germania prin procedura obişnuită care...

Evenimente pentru creștinii ortodocși, de Sfântul Andrei

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor.Cu acest prilej, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia Sfânta...
Ultima oră
Pe aceeași temă