-1.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeȘtirile zileiDan Negru, revoltat după eșecul Eurovision: Țopăiala României, în engleză, dar și...

Dan Negru, revoltat după eșecul Eurovision: Țopăiala României, în engleză, dar și mesajul puternic dat împotriva Unirii Moldovei cu Romania

Dan Negru a transmis într-un mesaj pe Facebook faptul că România a dat un mesaj puternic la Eurovision, împotriva unirii cu Republica Moldova.

Realizatorul TV nu a fost deranjat de vestimentația lui Theodor Andrei, însă spune că nu i se pare potrivit că România a concurat cu o piesă în engleză.

“Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision si asta mă face să mai trag cu ochiul la concurs.

(Anul trecut Moldova a dus in prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă “Trenulețul Chișinău-București” cântată in română. Noi am țopăit in limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am țopait în engleză. Moldova e in finală! Noi țopăim spre casă. Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină intersanți, exgerează.

Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.

Noi le-am răspuns anul ăsta țopaind in engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice românești ,dat prin TVR la Eurovision, e să țopaim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!Nu poți să sari o prăpastie țopăind!

Prima semifinală Eurovision 2023 debutează în direct la TVR

Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!”, scrie Dan Negru pe Facebook.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă