11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeȘtirile zileiDan, către studenţii Academiei de Poliţie: "MAI este ţinta unor atacuri. Nu...

Dan, către studenţii Academiei de Poliţie: “MAI este ţinta unor atacuri. Nu trebuie să vă timoreze”

„Ca părinte, trăiesc sentimentul fiecărui părinte preznet aici, sentiment de bucurie, de dragoste nemărginită, de mândrie. Vreau să vă spun că de astăzi încolo vă vom uşura munca. Aţi avut grijă de ei până astăzi. De astăzi, vom avea şi noi grijă de ei. Vom fi alături de ei, îi vom înţelege, îi vom asculta şi îi vom ajuta să-şi desavârşească caracterul. Ca ministru, nu pot decât să simt o mare mândrie că astăzi, în faţa noastră, stau 580 de tineri frumoşi, viitori ofiţeri. (…) E normal să fim alături de aceşti tineri care şi-au legat destinul de cel al României”, a spus ministrul Carmen Dan, în discursul de la ceremonia de depunere a jurământului militar de către studenţii din anul I de la Academia de Poliţie.

„Dragi studenţi, dumneavoastră mai mult decât mulţi colegi ai voştri, îmbrăcaţi această uniformă într-un moment când Ministerul de Interne este ţinta unor atacuri repetate care pot genera diminuarea încrederii populaţiei în această instituţie fundamentală a statului. De ce? Sau cine are de câştigat de pe urma unei asemenea abordări? Acestea sunt întrebări care nu merită să primească răspuns în acest cadru în care ne aflăm astăzi. Dar ştiu că sunteţi atenţi la ceea ce se întâmplă în spaţiul public şi este normal să fie aşa”, le-a mai spus ministrul tinerilor studenţi.

Carmen Dan a mai ţinut să sublinieze că nu va ocoli subiectul ce vizează scandalul în care este implicată instituţia pe care o conduce, însă îşi doreşte ca studenţii să ţină seama de o serie de învăţăminte.

„A fi ofiţer în cadrul MAI presupune asumare. Sunt persoane care pot fi uşor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în ministerul nostru. Atât timp cât aveţi conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile în vigoare. Nu trebuie nimeni să vă timoreze indiferent de cine ar fi vorba. Nimeni nu este mai presus de lege şi respectarea ei este singura voastră garanţie şi singura voastră protecţie. A fi ofiţer în cadrul MAI presupune responsabilitate. Această instituţie este una foarte puternică şi o regăsim numai încrederea pe care o au oamenii puternici. (…) Fiţi responsabili din principiu, nu pentru că vă cere cineva”, a mai spus Carmen Dan.

Aproape 600 de tineri, admişi la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, depun, vineri, jurământul militar, în cadrul unei ceremonii. Promoţia 2018 din cadrul instituţiei cuprinde 200 fete şi 380 băieţi. Cei mai mulţi au fost admişi la Poliţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă