16.7 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloș, despre o posibilă alianță PSD-PNL la alegeri: „Cam aşa încep...

Dacian Cioloș, despre o posibilă alianță PSD-PNL la alegeri: „Cam aşa încep regimurile autoritare”

Europarlamentarul Dacian Cioloş consideră că anunţul premierului Marcel Ciolacu privind o eventuală alianţă PSD – PNL reprezintă începutul unui regim „autoritar”, însă strategiile pe care le gândesc liderii acestor partide pentru „a-şi cimenta autoritatea” pot fi dejucate la vot.

„După ce politicienii au dezbătut săptămâni în şir pe tema comasării alegerilor, domnul Ciolacu ne anunţă azi şi comasarea PSD cu PNL, pentru că ‘dacă ajungi în anumite funcţii de stat trebuie să decizi ce e mai bine pentru România’. Cam aşa încep regimurile autoritare, când cei ajunşi într-o funcţie de putere consideră de la un moment dat că ‘eu sunt poporul’ şi ‘eu ştiu cel mai bine ce vor oamenii’”, a afirmat Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia fostului premier, „din păcate, pentru Marcel Ciolacu şi din fericire pentru România, încă avem alegeri în acest an şi jongleriile politice pe care le gândesc liderii pentru a-şi cimenta autoritatea pot fi dejucate la vot”.

„Fricoşii din capul statului uită că românii au o mare aversiune pentru partidul-stat care controlează tot”, a transmis fostul comisar european.

Coaliţia de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem … (…) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (a PSD cu PNL – n.r.) care va da stabilitatea României”, a declarat Ciolacu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Polonia nu va accepta mecanismul de relocare a migranților

Premierul Donald Tusk a declarat, miercuri, că Polonia nu va accepta un mecanism de relocare a imigranților din Uniunea Europeană, în ciuda aprobării legislației...

Ninge pe Transalpina. Drumarii intervin cu mai multe utilaje

Drumarii intervin pe DN 67C Transalpina pentru a deszăpezi porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova. Drumarii intervin...

Rusia – Ucraina, ziua 756: China trebuie trasă la răspundere, dacă trupele Moscovei avansează pe front, susțin SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) au avertizat că vor considera China responsabilă dacă Rusia va ocupa alte teritorii în Ucraina, după ce Beijingul şi-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă