10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCurtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la sfârşitul lunii aprilie, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

O Curte de apel federală a respins pe 6 februarie imunitatea penală invocată de fostul preşedinte republican, redeschizând calea procesului său la Washington pentru încercarea de a inversa ilegal rezultatele alegerilor din 2020.

Curtea de apel federală a decis că cererea sa de imunitate nu este susţinută de Constituţie. Donald Trump a sesizat ulterior Curtea Supremă pentru a cere suspendarea deciziei.

Problema imunităţii penale a unui fost preşedinte ale Statelor Unite nu a fost testată niciodată în jurisprudenţa americană, întrucât până la cazul Trump niciun alt preşedinte nu a fost acuzat de o infracţiune.

Donald Trump a cerut Curții Supreme a SUA să-i suspende respingerea ce viza orice imunitate penală

Donald Trump a cerut luni Curţii Supreme a Statelor Unite să suspende o decizie de apel prin care îi refuza fostului preşedinte republican orice imunitate penală, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Pe 6 februarie, o curte de apel federală americană a respins imunitatea penală invocată de Donald Trump, deschizând din nou calea procesului său la Washington pentru încercare de a răsturna ilegal rezultatele alegerilor din 2020.

Toate actele de procedură din acest dosar penal fuseseră suspendate din cauza apelului, ceea ce a determinat-o pe judecătoarea Tanya Chutkan, care va prezida dezbaterile, să anunţe amânarea procesului, programat iniţial pentru 4 martie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă