7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSocialCum va fi vremea de 1 decembrie

Cum va fi vremea de 1 decembrie

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru 1 decembrie. În mare parte din țară vor fi precipitații abundente, ceea ce înseamnă lapoviță și ninsoare.

O avertizare cod portocaliu de precipitaţii  a fost emisă pentru intervalul 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00.

”În intervalul menţionat, în judeţul Maramureş şi în zona montană a judeţelor: Bistriţa – Năsăud, Mureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu Mare se vor acumula cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi izolat de peste 80 l/mp”, transmit meteorologii.

Pentru intervalul 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00 a fost emisă o avertizare cod galben, fiind prognozate cantităţi moderate de apă şi intensificări ale vântului.

”În Crişana, Maramureş şi în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice şi centrale ale Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantităţi de apă în general de 25…40 l/mp. Local şi temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăşi 80…100 km/h”, conform ANM.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului. 

Vremea în Capitală

INTERVALUL 30.11.2023 ora 17:00 – 01.12.2023 ora 08:00

Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească.

INTERVALUL 01.12.2023 ora 08:00 – 01.12.2023 ora 21:00

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...
Ultima oră
Pe aceeași temă