26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSocialJustițieCristian Plută, adjunctul de la Administrația Spitalelor București, arestat preventiv pentru luare...

Cristian Plută, adjunctul de la Administrația Spitalelor București, arestat preventiv pentru luare de mită

Curtea de Apel Bucureşti a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită.

Mandat de arestare preventivă a primit şi Silviu Stăncilă, cel care intermedia mita pentru Plută, în timp ce managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu, iar omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul a fost pus sub control judiciar.

Cristian Plută este acuzat de DNA că a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

România și-a pierdut busola prin blocarea dezbaterii publice și suprimarea libertății de exprimare

Am urmărit cu plăcere azi-dimineață acest fragment de talk show, înțelegând și eu, și alții, faptul că nu au sărit în barca puterii...
00:01:13

Yoon Suk Yeol la ONU: Legăturile militare dintre Coreea de Nord și Rusia îi amenință pe toți

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat miercuri (20 septembrie) că o relație militară între Coreea de Nord și Rusia reprezintă o amenințare atât...

Cele mai iubite prăjituri de cofetărie se pot face foarte simplu acasă

 Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă! E mai simplu decât crezi, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies