13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialJustițieCristian Paleru, medicul șpăgar de la „Marius Nasta”, condamnat cu suspendare! Primea...

Cristian Paleru, medicul șpăgar de la „Marius Nasta”, condamnat cu suspendare! Primea de la pacienți bani, băutură și mâncare

Cristian Paleru, medic specialist în chirurgie toracică la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi profesor universitar, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a luat în mod repetat mită de la pacienţi.

Medicul a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile şi să achite peste 700.000 lei (140.000 euro), bani câştigaţi ilegal.

Cristian Paleru a beneficiat de o pedeapsă blândă după ce a încheiat cu procurorii de la Parchetul Capitalei un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

El face parte din grupul de doctori corupţi de la Institutul „Marius Nasta” destructurat de procurori în septembrie 2023 şi în care mai era implicat un alt profesor universitar, Cornel Petreanu, care a decedat în octombrie 2023 într-un accident de maşină.

Conform datelor de la dosar, de regulă, înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea şpaga în plic, după care împărţea banii colegilor săi prin intermediul aplicaţiei Revolut. Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor.

Cristian Paleru lua în mod curent bani de la pacienţii internaţi la „Marius Nasta”, procurorii reuşind să documenteze 32 de astfel de cazuri.

Concret, el cerea între 100 şi 2.000 de lei în contul intervenţiilor chirurgicale, dar şi diverse produse alimentare sănătoase, „de la ţară”: găini, brânză, palincă, suc de roşii, dar nu refuza produse din import, cum este cazul unei paciente care i-a dat o sticlă de whisky japonez.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă