17.1 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăCoronavirusCOVID-19: Danemarca renunță la restricții în ciuda răspândirii Omicron

COVID-19: Danemarca renunță la restricții în ciuda răspândirii Omicron

Danemarca relaxează restricțiile COVID-19 și a permis redeschiderea anumitor locații duminică, în ciuda răspândirii variantei Omicron în țară, notează Euronews.

Cinematografele, grădinile zoologice, muzeele și teatrele au fost printre locurile care au putut primi din nou vizitatorii. Un număr limitat de spectatori au fost, de asemenea, permis să participe la evenimente sportive în interior și în aer liber.

Vizitatorii sunt obligați să poarte măști în majoritatea acestor locuri și să prezinte certificatul verde sau să dovedească că s-au recuperat. De asemenea, pot prezenta și un test negativ COVID-19.

Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult restricțiile în Danemarca, o țară de 5,8 milioane, începând cu 31 ianuarie.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat reporterilor, la începutul acestei săptămâni, că, guvernul monitorizează cu atenție situația pandemiei și „nu ar fi sprijinit redeschiderea dacă nu ar fi folosit o abordare clară atât din partea noastră, cât și a experților externi”.

Varianta Omicron este mai puțin probabil să provoace boli severe decât varianta anterioară delta, conform studiilor.

Omicron se răspândește mai ușor decât alte tulpini de coronavirus și a devenit deja dominantă în multe țări. De asemenea, îi infectează mai ușor pe cei care au fost vaccinați sau au fost infectați anterior cu versiuni diferite ale virusului.

Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat miercuri că, ridicarea restricțiilor s-a bazat pe recomandările propriului grup consultativ în sănătate.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă