31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusWorld Economic Forum a raportat situația Covid la nivel global

World Economic Forum a raportat situația Covid la nivel global

World Economic Forum a transmis un raport cu privire la situația pandemiei de Covid-19 la nivel global. Cazurile confirmate de COVID-19 au depășit 317,1 milioane în toată lumea.

Numărul deceselor confirmate a depășit acum 5,51 milioane. Peste 9,53 miliarde de doze de vaccinare au fost administrate la nivel global, potrivit Our World in Data.

Situația Covid la nivel global

India este una dintre țările care au relaxat restricțiile Covid privind testarea, carantina și spitalizarea. Decizia a venit în momentul în care țara a raportat 247.417 de noi cazuri, cele mai multe de la sfârșitul lunii mai a anului trecut.

Australia a raportat o creștere zilnică record a cazurilor de COVID-19, cu peste 147.000 de cazuri. Cazurile în creștere pun în dificultate sistemele de sănătate și lanțurile de aprovizionare.

Senatul francez a aprobat cele mai recente măsuri ale guvernului pentru a combate pandemia de Covid-19. Emmanuel Macron a propus introducerea unui permis Covid-19, din dorința de „a-i enerva pe cei nevaccinați”.

Pfizer a anunțat că un studiu în stadiu avansat a arătat că o doză de rapel a vaccinului său COVID-19 poate fi administrată împreună cu vaccinul său împotriva pneumonie. Acesta a produs răspunsuri imune și de siguranță puternice la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

Danemarca a anunțat planuri de a administra cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid-19 celor mai vulnerabili cetățeni ai săi. Suedia va reduce timpul recomandat între a doua și a treia doză de vaccin COVID-19 de la șase luni la cinci.

Canada va permite șoferilor de camion canadieni nevaccinati să treacă din Statele Unite. Măsura anulează o decizie care impune ca toți șoferii de camion să fie vaccinați.

Omicron rămâne „un virus periculos”

Varianta Omicron a COVID-19 provoacă o boală mai puțin severă decât varianta Delta, susține OMS. Cu toate acestea, rămâne un „virus periculos”. Vorbind la o conferință de presă, directorul general Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că peste 90 de țări nu au îndeplinit încă obiectivul de vaccinare a 40%.

„Nu trebuie să permitem acestui virus să circule gratuit sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulți oameni de pe tot globul rămân nevaccinați”, a spus el.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Escrocherie pe internet. S-ar da telefoane mobile gratis

O tentativă de escrocherie pe internet este din nou vizibilă în aceste zile. Aparent din partea unei companii care oferă servicii de internet, se...

Bode: Prințul Paul a fost prins la Paris

Ministrul de interne, Lucian Bode a anunțat că astăzi a fost reținut prințul Paul. ,,Avem, în exclusivitate, o fotografie cu prințul căutat de autorități,...

Măsurile agreate de Coaliție: Mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19%. Fără impozit progresiv

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a prezentat liberalilor reuniţi în şedinţa BPN discuţiile din interiorul coaliţiei privind modificarea Codului Fiscal, potrivit unor surse, mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă