24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusUn oraș din China impune lockdown pentru 13 milioane de locuitori

Un oraș din China impune lockdown pentru 13 milioane de locuitori

Un oraș din China a anunțat lockdown pentru 13 milioane de locuitori. Autoritățile au impus restricții stricte în ceea ce privesc călătoriile și naveta în interiorul orașului.

Orașul Xi’an din China a impus lockdown

Vorbind la o conferință de presă, secretarul adjunct al guvernului municipal din Xi’an, Zhang Fenghu, a spus că doar o persoană din fiecare gospodărie poate ieși la cumpărăturile necesare la fiecare două zile. Ceilalți membri ai familiei trebuie să stea acasă dacă nu au locuri de muncă esențiale, începând de joi.

Numărul zilnic de infecții cu COVID-19 transmise pe plan intern cu simptome confirmate în Xi’an a crescut timp de șase zile consecutiv începând cu 17 decembrie. Acest lucru aduce numărul total de cazuri locale la peste 200 în perioada 9-22 decembrie. Cu toate acestea, sunt mai puține cazuri decât în alte zone ale Chinei.

Nicio infecție cauzată de varianta Omicron nu a fost detectată în Xi’an. Orașul a efectuat cel puțin două runde de teste în masă.

Un singur caz de infectare cu varianta Omicron a fost depistat în China. Pacientul din orașul Tianjin a călătorit în strănătate și nu prezenta simptome. Acesta a fost depistat pozitiv și plasat în tratament izolat, la un spital. Administrația președintelui Xi Jinping urmărește o politică „zero Covid”. Descoperirea Omicron a avut loc în timp ce zeci de mii de oameni au fost supuși carantinei.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă