27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusȘeful OMS: "Pandemia COVID-19 cu siguranță nu s-a încheiat!"

Șeful OMS: „Pandemia COVID-19 cu siguranță nu s-a încheiat!”

Pandemia COVID-19 „cu siguranță nu s-a încheiat”, a avertizat duminică șeful Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda scăderii numărului de cazuri raportate de la vârful valului omicron. El a spus guvernelor că „coborâm garda pe riscul nostru”, potrivit APNews.

Directorul general al agenției de sănătate a ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat oficialilor reuniți la Geneva pentru deschiderea reuniunii anuale a OMS că „declinul testelor și al secvențierii înseamnă că lăsăm virusul să evolueze”. De asemenea, el a menționat că aproape 1 miliard de persoane din țările cu venituri mici nu au fost încă vaccinate.

Într-un raport săptămânal de joi privind situația globală, OMS a declarat că numărul de cazuri noi de COVID-19 pare să se fi stabilizat după săptămâni de scădere de la sfârșitul lunii martie, în timp ce numărul total de decese săptămânale a scăzut.

Deși s-au înregistrat progrese, cu 60% din populația mondială vaccinată, „nu se termină pandemia până când nu se vaccinează toată lumea”, a declarat Tedros.

„Cazurile raportate sunt în creștere în aproape 70 de țări din toate regiunile, și asta într-o lume în care ratele de testare s-au prăbușit”, a adăugat el.

Decesele raportate sunt în creștere în Africa, continentul cu cea mai scăzută acoperire vaccinală, a spus el, și doar 57 de țări au vaccinat 70% din populație.

În timp ce oferta mondială de vaccinuri s-a îmbunătățit, există „un angajament politic insuficient pentru a lansa vaccinurile” în unele țări, lipsuri în „capacitatea operațională sau financiară” în altele, a spus el.

„În toate, observăm o ezitare în materie de vaccinare determinată de dezinformare”, a spus Tedros. „Pandemia nu va dispărea ca prin magie, dar putem să o curmăm”.

Tedros este așteptat să fie numit, din nou, la conducerea OMS, pentru un al doilea mandat de cinci ani, chiar săptămâna aceasta, în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății, reuniunea anuală a țărilor membre ale OMS.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă